Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede, krydrede broccolistokke

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

19. februar 2019

Opskrift på syltede, krydrede broccolistokke

Efter bedste stop madspild-princip har vi en lækker opskrift på syltede broccoli.

Den syltede broccoli er rigtig god til et stykke med leverpostej, rullepølse eller spegepølse. Også god i små stykker i salater.

Opskriften stammer fra bogen: “Skræl er ikke skrald”.


Antal: 300 gram

Syltede, krydrede broccolistokke

Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 300 gram Broccolistokke
  • 5 gram Salt
  • 2 deciliter Æbleeddike
  • 100 gram Sukker
  • 10 gram Frisk ingefær Revet. Må gerne have skræl på
  • 1 fed Hvidløg I tynde skiver
  • 1 stk. Chili Frisk chili i strimler
  • 1 tsk. Spidskommenfrø
  • 1 tsk. Korianderfrø
  • 1 tsk. Sennepspulver
  • 1 tsk. Jomfru i det grønne Nigella-, sortkommen- eller sorte løgfrø

Sådan gør du

  • Skær broccolistokken i ultratynde skiver eller strimler.
    Drys saltet over og lad det stå natten over i køleskabet.
    Kom de resterende ingredienser i en gryde, bring lagen i kog og lad den stå tildækket natten over.
    Skyl broccoliskiverne i koldt vand.
    Sæt gryden med lagen på komfuret og lad den koge igen. 
    Læg skiverne ned i et rent sylteglas og hæld den kogende lage henover, til de er dækket.
    Lad nu glasset stå i et par uger på køl, hvis du kan vente.
    Sådan bliver det bedst.