Opskrift på syltede, krydrede broccolistokke
Efter bedste stop madspild-princip har vi en lækker opskrift på syltede broccoli.
Den syltede broccoli er rigtig god til et stykke med leverpostej, rullepølse eller spegepølse. Også god i små stykker i salater.
Opskriften stammer fra bogen: “Skræl er ikke skrald”.

Syltede, krydrede broccolistokke
Ingredienser
- 300 gram Broccolistokke
- 5 gram Salt
- 2 deciliter Æbleeddike
- 100 gram Sukker
- 10 gram Frisk ingefær Revet. Må gerne have skræl på
- 1 fed Hvidløg I tynde skiver
- 1 stk. Chili Frisk chili i strimler
- 1 tsk. Spidskommenfrø
- 1 tsk. Korianderfrø
- 1 tsk. Sennepspulver
- 1 tsk. Jomfru i det grønne Nigella-, sortkommen- eller sorte løgfrø
Sådan gør du
- Skær broccolistokken i ultratynde skiver eller strimler. Drys saltet over og lad det stå natten over i køleskabet. Kom de resterende ingredienser i en gryde, bring lagen i kog og lad den stå tildækket natten over. Skyl broccoliskiverne i koldt vand. Sæt gryden med lagen på komfuret og lad den koge igen. Læg skiverne ned i et rent sylteglas og hæld den kogende lage henover, til de er dækket. Lad nu glasset stå i et par uger på køl, hvis du kan vente. Sådan bliver det bedst.