
Opskrift på syltede grønne tomater
Har du prøvet af forlænge tomatsæsonen ved at sylte de grønne tomater i drivhuset? Det smager himmelsk!
Hvis du er den heldige ejer af et drivhus med tomater i, så har du med garanti også prøvet at stå med en flok grønne tomater uden at vide, hvad du skal stille op med dem. Løsningen er at sylte de grønne tomater – det smager så skønt og forlænger sæsonen.
Vi bringer her en variant med vanilje og kanel, men man kan selvfølgelig krydre dem med det, man bedst kan lide. Prøv f.eks. at bruge kardemomme, stjerneanis eller lignende smagfulde krydderier.

Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 500 gram Tomater grønne
- 300 gram Sukker
- 1.5 deciliter Eddike
- 1.5 deciliter Vand
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 stk. Kanelstang
Sådan gør du
- Sørg for at skolde sylteglasset med kogende vand, inden du går i gang. Skyl det evt. også i atamon.
- Vil du sylte tomaterne hele (hvis du f.eks. bruger små cherrytomater), skal de prikkes et par gange med en gaffel eller en kødnål, så syltelagen kan trænge ind i tomaterne. Bruger du en større slags tomater, skal de blot skæres i halve eller kvarte.
- I en gryde kommes vand, eddike og sukker. Tilsæt kanelstangen samt den flækkede vaniljestang og kog blandingen op.
- Når gryden er kommet i kog og sukkeret er smeltet, kommes tomaterne i gryden. Lad dem koge i 5-10 minutter, afhængig af hvor bløde du ønsker dem.
- Tag forsigtigt tomaterne op af den kogende gryde med en hulske og kom dem over i det skoldede sylteglas.
- Hæld den kogende syltelage over tomaterne og luk glasset til med det samme.
- Lad de syltede grønne tomater trække i lagen i minimum 1-2 uger før de tages i brug.