ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede grønne tomater

ANNE METTE AUTZEN | 27. august 2018
Den bedste og nemmeste opskrift på lækre syltede, grønne tomater. Den perfekte måde at forlænge tomatsæsonen. Det smager himmelsk! Her er opskriften på syltede tomater.

Har du prøvet af forlænge tomatsæsonen ved at sylte de grønne tomater i drivhuset? Det smager himmelsk!

Hvis du er den heldige ejer af et drivhus med tomater i, så har du med garanti også prøvet at stå med en flok grønne tomater uden at vide, hvad du skal stille op med dem. Løsningen er at sylte de grønne tomater – det smager så skønt og forlænger sæsonen.

Vi bringer her en variant med vanilje og kanel, men man kan selvfølgelig krydre dem med det, man bedst kan lide. Prøv f.eks. at bruge kardemomme, stjerneanis eller lignende smagfulde krydderier.


Antal: 1 glas

Syltede grønne tomater

Den bedste og nemmeste opskrift på lækre syltede, grønne tomater. Den perfekte måde at forlænge tomatsæsonen. Det smager himmelsk! Her er opskriften på syltede tomater.
4.34 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Tomater grønne
  • 300 gram Sukker
  • 1.5 deciliter Eddike
  • 1.5 deciliter Vand
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1 stk. Kanelstang

Sådan gør du

  • Sørg for at skolde sylteglasset med kogende vand, inden du går i gang. Skyl det evt. også i atamon. 
  • Vil du sylte tomaterne hele (hvis du f.eks. bruger små cherrytomater), skal de prikkes et par gange med en gaffel eller en kødnål, så syltelagen kan trænge ind i tomaterne. Bruger du en større slags tomater, skal de blot skæres i halve eller kvarte. 
  • I en gryde kommes vand, eddike og sukker. Tilsæt kanelstangen samt den flækkede vaniljestang og kog blandingen op.
  • Når gryden er kommet i kog og sukkeret er smeltet, kommes tomaterne i gryden. Lad dem koge i 5-10 minutter, afhængig af hvor bløde du ønsker dem.
  • Tag forsigtigt tomaterne op af den kogende gryde med en hulske og kom dem over i det skoldede sylteglas.
  • Hæld den kogende syltelage over tomaterne og luk glasset til med det samme.
  • Lad de syltede grønne tomater trække i lagen i minimum 1-2 uger før de tages i brug.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!