x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Svesketrifli

fadlsforlag | 1. april 2019
Med sprød rugbrødscrumble

Dejlig og lækker opskrift på en dejlig svesketrifli. Denne udgave indeholder en sveskegrød, rugbrødscrumble og råcreme.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“SVESKE OG SØD ØL ER SOM EN VINTERREJSE, det er en enkel og nem dessert til de kolde dage.

Server med en klassisk abbey ale, som er fed og cremet. Det giver samspil frem for modspil og dobbelt op på modne frugter.”

Svesketrifli

Med sprød rugbrødscrumble
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Hygge, Mormormad, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 6 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

SVESKEGRØD

  • 500 gram Svesker Uden sten
  • 33 centiliter Øl Sød
  • 3 deciliter Vand
  • 100 gram Rørsukker
  • 1 stk. Citron Revet skal og saft fra 1 økologisk citron

RUGBRØDSCRUMBLE

  • 500 gram Rugbrød Groft revet
  • 100 gram Mandler Blendede
  • 75 gram Rørsukker
  • 50 gram Smør Små tern

RÅCREME

  • 3 stk. Æggeblommer Økologiske
  • 50 gram Rørsukker
  • Citronskal Fra 1 økologisk citron
  • 1.5 deciliter Flødeskum

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser til sveskegrød i en gryde, kog det op, og lad det simre i 20 minutter.
    Køl det derefter ned.
    Forvarm ovnen til 175°C på varmluft.
    Bland groft revet rugbrød, finthakkede mandler og rørsukker sammen, og hæld det i en bradepande.
    Fordel smørtern henover.
    Sæt bradepanden i ovnen i 20-25 minutter, eller til det er sprødt.
    Tag den ud, og lad det køle ned på et stykke bagepapir.
    Pisk æggeblommer, sukker og citronskal skummende lysegult.
    Pisk flødeskum, til den er stiv, vend det derefter i æggemassen.
     
    Anret i 4 glas:  sveskegrød, råcreme og på toppen rugbrødscrumble.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"