Opskrift på surdejsboller med rug og quinoa
I går fik jeg bagt de her lækre surdejsboller, jeg den samme opskrift som til mit surdejsbrød, men denne går kommer jeg lidt rugmel i for af gjorde dem lidt grovere.
Quinoa kom jeg på toppen og bunden for at gøre dem lidt mere sunde, men det giver også en lækker smag.
Jeg kan godt lide en bolle med smør, ost og jordbær/hindbærmarmelade det er bedste jeg ved på nybagte boller.
Bollerne har en hydration på 71.4 %.

Surdejsboller med rug og quinoa
Ingredienser
- 400 gram Hvedemel
- 50 gram Rugmel
- 150 gram Surdej aktiv
- 300 gram Vand
- 11 gram Salt
- Quinoa
Sådan gør du
- 1.Alt kører sammen i røremaskinen i cirka 10 minutter på fuld styrke. Til dejen sidder på krogen. 2. Dejen kommes i en skål eller bøtte og hæves 2-3 timer. 3. Dejen kommer på køl natten over 4. Bordet drysses med quinoa, dejen hældes forsigtigt ud ovenpå, og drysses med quinoa 5. Dejen hakket ud i stykker også kommer på en stykke bagepapir. 6. Ovnen forvarmes en time på 250 grader varmluft sammen med bagestålet eller pizzasten (redaktion: et alternativ er en støbejernspande der vender omvendt). 7. Boller kommer i ovn og bage med damp i 10 minutter (f. eks. et fad med kogende vand i bunden af ovnen). 8. Dampen tages væk (fjern fadet med vand eller åbn lågen i kort tid) og bag den i 10 minutter cirka, eller til de har fået en mørk farve.