
Opskrift på sund og glutenfri gulerodskage med rosiner
Lækker kage med mandelmel, der nydes af alle aldre.
Jeg laver den her kage til min mor, når jeg synes at hun skal forkæles ekstra meget. Det er en af hendes yndlings, og en opskrift, som jeg selv har fundet på.
Der er både gulerødder og rødbede i, og så er den laktose- og glutenfri.

Sund og glutenfri gulerodskage med rosiner
Ingredienser
- 250 gram Mandelmel
- 4 stk. Æg
- 2 stk. Rødbeder cirka 150-200g samlet
- 2 stk. Gulerødder samme mængde som rødbederne
- 150 milliliter Ahornsirup du kan sagten vælge en anden slags, men jeg bruger altid ahorn- eller agavesirup
- 50 milliliter Kokosolie
- 1 spsk. Kanel hvis du som mig er meget glad for kanel, kan du altid tilsætte en spiseske mere 😉
- 1 tsk. Salt
- 250 milliliter Rosiner det er ligemeget hvilke slags, bare vælg din yndlings
- Smør eller Olie til springform
- 50 gram nødder Evt. nogle Nødder til toppen
Sådan gør du
- Forvarm ovnen 180 grader celcius. 1. Riv rødbeder og gulerødder - jeg plejer altid at gøre det i min foodprocessor, men du kan sagtens gøre det i hånden; det tager bare lidt længere. 2. Bland de tørre ingredienser og rosinerne i en røremaskine og bland det godt sammen. 3. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt ved hver æg. 4. Rør melet og rør til det hele er blandet sammen. Derefter kan du tilsætte rodfrugterne. 5. Smør en springform med olie eller smør og hæld dejen deri. Du skal ikke være bekymret, hvis dejen ser lidt for våd ud - det er meningen 😉 (6). Hvis du gerne vil give kagen lidt ekstra til udseendet så hak nogle nødder og drys på toppen af dejen. Mandler ville passe bedst til pga melet, men alle nødder er lækre til den her kage. 7. Sæt kagen i ovnen og bag i 50-60 minutter. Når den tages ud må du gerne lade den hvile i 5 minutter. Men hvis du er ligesom min mor, og ikke kan vente, gør det heller ikke noget.