x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sukkerkager småkager

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 17. september 2018

Lækre småkager med en knasende sukkerkant. 

Disse småkager er både super velsmagende og virkelig nemme at bage.

Velegnet til julens småkagedåser eller bare til at gå og nippe af!


Sukkerkager småkager

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Antal: 125 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 190 gram Flormelis
  • 375 gram Smør koldt
  • 1 stk. Æg
  • Perlesukker til pynt

Sådan gør du

  • Bland mel og flormelis sammen i en stor skål eller dejfad.
    Skær smørret i mindre stykker og kom dem i melblandingen.
    Smuldr smørret i melblandingen, til smørret er findelt og ligner revet parmesan.
    Saml dejen med ægget. 
    Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, stop, når dejen hænger sammen.
    Del dejen i 3 lige store portioner.
    Form hver portion dej til en cirka 4 centimeter tyk stang.
    Tril dejstængerne i perlesukker.
    Læg stængerne i køleskabet og lad dem blive helt kolde.
    Skær dejen ud i skiver med en tykkelse på cirka 4 millimeter.
    Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
    Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).
    Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.
    Sukkerkager småkager

Noter

Du kan gøre kagerne ekstra lækre og dekorative ved at pynte dem med glasur og drysse med hakkede pistacienøder og tranebær. 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Se flere opskrifter på julebag her.