Nem, hurtig og lækker måde at tilberede rosenkål på. Rosenkålen er tilberedt i rigeligt smør og citronsaften får smagen til at gå i en højere enhed.

Opskrift på stegte rosenkål
Nem, hurtig og lækker måde at tilberede rosenkål på. Rosenkålen er tilberedt i rigeligt smør og citronsaften får smagen til at gå i en højere enhed. De fleste (inklusiv mig selv) har “traumer” fra 80-90erne med rosenkål der smagte af prut/bittert. Hvad de fleste ikke ved, er at der er blevet avlet en del på rosenkål de sidste årtier, så kålen er ikke så bittert som dengang. Så du bør unde dig at give det en chance, da det smager dejligt og er super sundt.
Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:

Antal: personer
Stegte rosenkål
Nem, hurtig og lækker måde at tilberede rosenkål på. Rosenkålen er tilberedt i rigeligt smør og citronsaften får smagen til at gå i en højere enhed.
Ingredienser
- 200 gram Rosenkål
- Smør til stegningen - gerne rigeligt
- 1 spsk. Citronsaft
- Parmesan friskrevet - kan udelades
- Salt og Peber
- Krydderurter kan udelades - men f.eks. hakket bredbladet persille
Sådan gør du
- Start med at gøre dine rosenkål klar.
- Fjern de yderste blade og lidt af bunden/roden af.
- Skyl den under en kold vandhane og tør dem af med et rent viskestykke.
- Skær dem i halve (med mindre de er meget store - så kvarte).
- Tænd en pande på relativ høj varme (11 ud af 14 på mit komfur) og kom smør på når den er varm. Når det bruser, kommes kålene på.
- Placer dem gerne med skærefladen nedad, så de kan få mest mulig stegeskorpe der hvor de er flade.
- Steg dem i et par minutter og vend dem rundt.
- Tilsæt citronsaften (samt evt. parmesan) og lad dem stege videre i 2-3 minutter.
- Krydr med salt og peber og tilsæt evt. krydderurter.