
Opskrift på stegt pighvar
Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet.
Prøv denne opskrift på sprængt og stegt pighvar, næste gang du har lyst til et lækkert stykke fisk.
Lad dig ikke afskrække af ordet sprængning, der måske lyder lidt omstændigt. I princippet er det blot et andet udtryk for at lade fisken trække med salt et stykke tid inden stegning for derved at få et stykke kød, der er fastere i strukturen.

Stegt pighvar
Ingredients
- 500 gram Pighvar filet
- Salt
- Peber
- Olie til stegning
- Smør til stegning
- 1 stk. Citron
- Frisk timian i kviste
Instructions
- Start med at sprænge fisken. Dette gøres ved at drysse den med et godt lag salt og lade den ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Skyl herefter fisken og tør den grundigt med et viskestykke.
- Opvarm en pande med olie. Læg fisken på, og efter cirka 30 sekunder tilsættes smør. Læg en citronskive og en timiankvist på hvert stykke fisk og steg dem ved middelhøj varme i 12 minutter.
- Vend fisken, og giv stykkerne 30 sekunder på den anden side.
- Tag fisken af panden og drys den med en god flagesalt.