Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt pighvar

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

13. august 2018
Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet

Opskrift på stegt pighvar

Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet.

Prøv denne opskrift på sprængt og stegt pighvar, næste gang du har lyst til et lækkert stykke fisk.

Lad dig ikke afskrække af ordet sprængning, der måske lyder lidt omstændigt. I princippet er det blot et andet udtryk for at lade fisken trække med salt et stykke tid inden stegning for derved at få et stykke kød, der er fastere i strukturen.


Servings: 4 personer

Stegt pighvar

Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredients

  • 500 gram Pighvar filet
  • Salt
  • Peber
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning
  • 1 stk. Citron
  • Frisk timian i kviste

Instructions

  • Start med at sprænge fisken. Dette gøres ved at drysse den med et godt lag salt og lade den ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Skyl herefter fisken og tør den grundigt med et viskestykke.
  • Opvarm en pande med olie. Læg fisken på, og efter cirka 30 sekunder tilsættes smør. Læg en citronskive og en timiankvist på hvert stykke fisk og steg dem ved middelhøj varme i 12 minutter.
  • Vend fisken, og giv stykkerne 30 sekunder på den anden side.
  • Tag fisken af panden og drys den med en god flagesalt.

Notes

Sprængning er en gammelkendt metode, der har været anvendt i århundreder. Det går ud på, at trække lidt af væsken ud af kødet ved hjælp af salt, for på den måde at få et mere fast og smagfuldt stykke kød.