Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt mørksej

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

24. marts 2020
Mørksej er en populær fisk herhjemme. Den kan tilberedes på mange forskellige måder, men hvis du vil prøve noget nyt, så kig lige her. Her har jeg en fantastisk opskrift på stegt mørksej – og den er virkelig nem at lave.
Stegt mørksej

Opskrift på stegt mørksej

Mørksej er en populær fisk herhjemme. Den kan tilberedes på mange forskellige måder, men hvis du vil prøve noget nyt, så kig lige her. Her har jeg en fantastisk opskrift på stegt mørksej – og den er virkelig nem at lave. Du skal blot bruge få ingredienser, og så er du godt klar. Jeg er en hyppig “gæst” hos min lokale fiskemand nede på markedet. Så vi er vel nærmest dus! Han får konstant nye lækre, friske forsyninger hjem, og han viser dem rigtig gerne frem og fortæller om dem. Heldigt for min mand og jeg, der begge elsker at komme hjem med noget uventet i indkøbsnettet. Denne gang blev det til mørksej. Mørksej er en del af torskefamilien, og det er faktisk én af de mest almindelige spisefisk her i Danmark. Mørksejen er én af de billigere torskearter, og så er kødet noget mørkere end den almindelige torsk. Nærmest lidt gråligt. Den er lækkert fast i kødet, hvilket gør den supergod til at blive stegt, og derfor blev stegt mørksej, der kom på menuen! Her serveret med majscreme og smørstegt blomkål.
Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:  

Stegt mørksej
Antal: 2 personer

Stegt mørksej

Mørksej er en populær fisk herhjemme. Den kan tilberedes på mange forskellige måder, men hvis du vil prøve noget nyt, så kig lige her. Her har jeg en fantastisk opskrift på stegt mørksej – og den er virkelig nem at lave.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 450 gram Mørksej
  • Salt
  • Smør

Sådan gør du

  • Start ud med at gourmetsalte fisken i 10 minutter. Det intensiverer smagen og er med til at holde på saften. Drys groft salt på begge sider af fisken og lad den ligge på en tallerken i mellemtiden.
  • Skyl fisken af for saltblandingen og dup den godt tør med et rent viskestykke.
  • Steg fisken i smør i 3 minutter på hver side ved middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur).
  • Tag fisken af panden og servér med dit valgte tilbehør.