x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegt mørksej

Anette Søstrøm Asmussen | 24. marts 2020

Jeg er en hyppig “gæst” hos min lokale fiskemand nede på markedet. Så vi er vel nærmest dus! Han får konstant nye lækre, friske forsyninger hjem, og han viser dem rigtig gerne frem og fortæller om dem. Heldigt for min mand og jeg, der begge elsker at komme hjem med noget uventet i indkøbsnettet.

Stegt mørksej

Denne gang blev det til mørksej. Mørksej er en del af torskefamilien, og det er faktisk én af de mest almindelige spisefisk her i Danmark. Mørksejen er én af de billigere torskearter, og så er kødet noget mørkere end den almindelige torsk. Nærmest lidt gråligt.

Stegt mørksej

Den er lækkert fast i kødet, hvilket gør den supergod til at blive stegt, og derfor blev stegt mørksej, der kom på menuen! Her serveret med majscreme og smørstegt blomkål.

Stegt mørksej

 

Stegt mørksej opskrift

Stegt mørksej

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk, Mørksej
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 450 gram Mørksej
  • Salt
  • Smør

Sådan gør du

    1. Start ud med at gourmetsalte fisken i 25 minutter. Det intensiverer smagen og er med til at holde på saften.
    2. Skyl fisken af for saltblandingen og dup den godt tør med et rent viskestykke.
    3. Steg fisken i smør i 3 minutter på hver side ved middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur).
    4. Tag fisken af panden og servér med dit valgte tilbehør.
    Stegt mørksej

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.