
Opskrift på sprøde koldhævede morgenboller (bagt på bagestål)
Sprøde koldhævede boller i morgen tidlig…? De her har knas i skorpen og er bløde og luftige indeni. De smager skønt med den helt rigtigt saftighed og sprødhed, og de er nemme at lave.
Dejen røres sammen om aftenen uden fedtfingre, formes om morgenen og så ellers bare ind i en brandvarm ovn – det giver den gyldne farve, sprødheden udenpå og luftigheden indeni.
De her boller er bagt på et bagestål, hvilket gør dem super luftige og sprøde. Men har du ikke bagestål, kan de også sagtens laves uden blot ved brug af en ekstra bageplade.

Sprøde koldhævede morgenboller (bagt på bagestål)
Grej
- 1 Bagestål
Ingredienser
- 5 deciliter Vand lunkent
- 15 gram Gær
- 1 spsk. Sirup eller honning
- 400 gram Hvedemel cirka
- 75 gram Rugmel
- 75 gram Havregryn
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Oplæs gæren i vandet.
- Rør sirup ud i.
- Rør mel, rugmel, havregryn og salt sammen i en anden skål og tilsæt det så til gærblandingen.
- Rør alt godt sammen med en ske, til det har konsistens ala en meget tyk havregrød.
- Sæt skålen med dej til hævning under klæde natten over i køleskab.
- Næste morgen tændes ovnen på 250grader, alm ovn ca. 1 time inden bollerne skal bages. Lad et bagestål være i ovnen, mens den varmer op. Den lange opvarmning sikrer, at bagestålet når at varme godt op. Har du ikke et bagestål, så hav i stedet en bradepande i ovnen imens den varmer op.
- Når du tænder for ovnen, så tag samtidigt dejen ud af køleskabet, så den lige kan “vågne” ved stuetemperatur.
- Efter 1 time hældes dejen ud på et meldrysset bord. Rul den til en pølse, som deles i 9 stykker. Placer bollerne på en flytbar flade med bagepapir (fx bageplade el. skærebræt. Åbn den varme ovn og træk bagepapiret med bollerne på over på bagestålet (eller den opvarmede bageplade i ovnen).
- Bag 15-20 min, afhængigt af din ovn. De er færdige når de er gyldne og lyder hule, når de bankes i bunden. Tag ud og server
Noter
