Nem og hurtig opskrift på spinatpasta, der ikke kræver en pastamaskine. Er du kørt træt i at spise almindelig pasta eller synes du at dine børn spiser for meget pasta - så er det her et sjovere og sundere alternativ.

Opskrift på spinatpasta

Antal: personer
Spinatpasta
Nem og hurtig opskrift på spinatpasta, der ikke kræver en pastamaskine. Er du kørt træt i at spise almindelig pasta eller synes du at dine børn spiser for meget pasta - så er det her et sjovere og sundere alternativ.
Ingredienser
- 75 gram Frisk spinat
- 250 gram Hvedemel Kan erstattes af pizzamel, durummel eller hvad der er i skuffen
- 2 stk. Æg
Kogning
- Vand
- Groft salt 10 % af vandet
Sådan gør du
- Kom mel og spinat i en blender, og blend det godt sammen, inden æggene tilsættes og blendes med i et par minutter. Jeg brugte vores røremaskine Monsieur Cuisine édition plus til dette.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med håndroden til en smidig dej. Det tager cirka 15-20 minutter.
- Lad dejen hvile på køkkenbordet i en pose i 30 minutter.
- Drys rigeligt med mel på bordet, og rul dejen tyndt ud.
- Dejen skal være rullet ud til en tykkelse på cirka. 1-2 millimeter.
- Drys rigeligt med mel på dejen.
- Rul dejen op på kagerullen og lav et snit ned langs kagerullen.
- Fold dejen ud på bordet, og fold dejen på den korte led.
- Skær pastaen i den ønskede bredde.
- Fold den skåret pasta ud, og hæng den op til tørre indtil den skal bruges (hvis pastaen skal bruges med det samme, vend da pastaen i rigeligt mel og lad den ligge på bordet mens resten af pastaen skæres i strimler).
- Kog pastaen i 3 minutter i vand med salt.