Opskrift på spinatpandekager med kylling
Spinatpandekager er geniale som madpandekager, fordi man lige får sneget lidt ekstra grønt ind i hverdagen! I bogstaveligste forstand. Spinaten giver nemlig en flot farve til pandekagerne. Jeg valgte så at brugte lidt grøn frugtfarve for at gøre dem endnu mere spændende overfor min 3 årige-datter, Karen.
Jeg overvejer faktisk, om jeg næste gang skal prøve med lyserød frugtfarve! Lyserød er nemlig hendes yndlingsfarve 😉
Spinatpandekagerne er også en smart måde at få brugt diverse rester fra køleskabet, så man undgår madspild. Jeg brugte couscous til at fylde pandekagerne med, men du kan også sagtens bruge kogte ris, for eksempelvis hvis du har en rest liggende fra gårsdagens aftensmad. Grøntsagerne kan du selvfølgelig også udskifte med andre grøntsager, alt afhængigt af hvad du lige har liggende i køleskabet.
Spinatpandekager med kylling opskrift
Spinatpandekager med kylling
Ingredienser
Spinatpandekager (14 stk.)
- 6 deciliter Mel
- 9 deciliter Mælk
- 3 stk. Æg
- 1 spsk. Salt
- 100 gram Spinat frossen. Optøet og blendet
- Frugt farve grøn. Kun for synets skyld - kan sagtens udelades
- Olie smagsneutral, til stegningen. Kan erstattes af smør eller margarine
Fyld
- 2 pakke Hakket Kylling cirka 900 gram
- Olie smagsneutral - til stegningen
- 2 stk. Løg finthakket
- 2 clove Hvidløg finthakket
- 250 gram Kål grofthakket. Jeg brugte rødkål
- 1 stk. Peberfrugt grofthakket
- 0.5 stk. Chili frisk. finthakket
- 1.5 spsk. Karry
- Salt og Peber
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Løgpulver
- 1 tsk. Hvidløgspulver
- 0.5 tsk. Gurkemeje kan udelades
- 3 deciliter Hvidvin
Couscous
- 1 deciliter Couscous
- 2 deciliter Vand
- Revet ost
Sådan gør du
Spinatpandekager
- Start med at blende spinaten med lidt mælk. Enten med en blender eller stavblender.
- Bland resten af ingredienserne i og steg cirka 1 deciliter dej ad gangen i olie på panden.
- Sæt de færdige spinatpandekager til side og hold dem eventuelt lune under et viskestykke.
Fyld
- Tag gerne kødet ud af køleskabet en halv time før - så steges det lettere fremfor at blive kogt.
- Find en stor sauterpande.
- Varm panden godt op og tilføj olie.
- Tilsæt først den ene pakke hakkede kylling og lad det brune af. Hæld kødet over i en skål sammen med væden, og steg herefter den anden pakke kød. På den måde bevarer panden nemmere sin høje temperatur, hvilket sikrer, at kødet ikke kommer til at koge. Mens kødet steges, hakkes alle grøntsagerne.
- Kom olie på panden og tilsæt karry, så det bliver "brændt af". Det får det til at smage bedre.
- Tilsæt de hakkede grøntsager og krydr med salt, peber, cayennepeber, paprika, løgpulver, hvidløgspulver og eventuelt gurkemeje, hvis du vil have det hele lidt mere gult.
- Lad det stege ved middelhøj varme, indtil grøntsagerne bliver lidt bløde. Det tager 5-10 minutter.
- Tilsæt hvidvin, sæt et låg på og skru ned for blusset.
- Lad det simre videre i 5 - 10 minutter mere.
Couscous
- Hæld couscous i en skål.
- Tilsæt kogende vand og lad det stå og trække i 10 minutter. Herefter er det klar til brug.
Madpandekager
- Pandekagerne er reelt set klar til spisning, men jeg foretrækker at gratinere dem lidt også:
- Placer en pandekage på bordet, kom 1 spiseskefuld couscous (eller ris), 1 grydeskefuld fyld og 1 spiseske revet ost i midten af pandekagen.
- Fold pandekagen sammen ved først at folde to sider sammen efterfulgt af de sidste to sider, så du får en firkantet pandekagepakke.
- Læg pakken på en bageplade med bagepapir og gentag med de resterende pandekager. Jeg fik i alt 14 fyldte pandekager ud af min portion, plus lidt fyld tilovers, som jeg vil lave en anden dag med et spejlæg til frokost.
- Sæt bagepladen med pandekagepakkerne i en forvarmen ovn ved 200 grader varmluft.
- Lad dem bage i 10 - 15 minutter. Lad dem gerne stå i 5 minutter, inden de spises.