Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spicy kyllingesuppe med grønt

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

5. maj 2021

Opskrift på spicy kyllingesuppe med grønt

Lækker lunende suppe på sådan en våd onsdag…?

Prøv denne spicy kyllingesuppe, som bar smager vanvittigt godt!

I suppen er det møreste kyllingekød suppleret af nudler og masser af grønt og en så er den smagt til med blandt andet kokosmælk, rød karrypasta, soya og lime – et klassisk mix og på en gang både mild og cremet, men med power på smagen.. uuuhm…

Suppen er virkelig nem at lave! Det hele puttes bare i gryden og simrer sammen mens den skønneste duft spreder sig.

Styrken kan du justere efter hvor meget rød karrypasta der puttes i og er du meget til det stærke, kan du toppe med lidt chiliflager også.

Spicy kyllingesuppe med grønt


Antal: 4 personer

Spicy kyllingesuppe med grønt

Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1.5 liter Vand
  • 2 stk. Hønsebouillon terninger
  • 1 stk. Rødløg finthakket
  • 2 stk. Gulerødder skåret i små tern
  • 1 stk. Peberfrugt grøn
  • Spidskål 4 blade, snittet fint
  • 250 gram Kyllingebryst
  • 400 milliliter Kokosmælk 1 stor dåse
  • 2 spsk. Rød karry paste mere for stærkere udgave
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 1.5 spsk. Fiskesauce
  • 1 spsk. Soya smag til, kan være op til 2 spsk.
  • 1 spsk. Limesaft smag til, kan være op til 2 spsk.
  • 125 gram nudler

Topping

  • 0.5 deciliter Sesamfrø
  • 1 spsk. Chiliflager

Sådan gør du

  • Sæt vand til kogning sammen med bouillonterninger.
    Klargør alle grøntsager og skær kyllingekødet i tern eller strimler.
    Tilføj kylling og grønt til gryden sammen med alle øvrige ingredienser (undtagen nudler) og lad det hele simre 10 minutters tid - rør undervejs og smag til med karry, lime, soya osv.
    Tilføj til sidst nudler og lad dem simre med en 5 minutters tid, til de er møre.
    Servér rygende varm med et drys sesamfrø og evt. chiliflager.