ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Speltsalat med broccoli, avocado og sprød kylling

HENRIETTE KRISTIANSEN | 8. januar 2023
Salaten består af fuldkorns speltkerner vendt i en smagfuld dressing med hvidløg, ingefær og citron og tilføjet avocado, slikærter, broccoli og rødløg. På toppen har jeg en super sprød kylling stegt med pankorasp…
Speltsalat med broccoli, avocado og sprød kylling

Her får I en helt igennem skøn måltidssalat med alt hvad man kan ønske sig af smag, knas, sødme og fylde.

Salaten består af fuldkorns speltkerner vendt i en smagfuld dressing med hvidløg, ingefær og citron og tilføjet avocado, slikærter, broccoli og rødløg. På toppen har jeg en super sprød kylling stegt med pankorasp…

Speltkernerne sørger for bid og mæthedsfornemmelse, de modne avocadoer bidrager med cremet fedme og slikærterne giver knasende sødme. Prikken over i’et er den sprøde, møre kylling der virkelig gør den her salat til en sand fornøjelse

Alt i alt får I en virkelig lækker og mættende salat – rig på fuldkorn, vitaminer og gode fedtstoffer.


Speltsalat med broccoli, avocado og sprød kylling

Speltsalat med broccoli, avocado og sprød kylling

Salaten består af fuldkorns speltkerner vendt i en smagfuld dressing med hvidløg, ingefær og citron og tilføjet avocado, slikærter, broccoli og rødløg. På toppen har jeg en super sprød kylling stegt med pankorasp…
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Salat
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Salat

  • 3 deciliter Speltkerner
  • 1/2 stk. Broccoli hoveder skåret i små buketter
  • 2 stk. Avocado skåret i tern
  • 1 stk. Rødløg finthakket
  • 100 gram Slikærter skåret i mindre stykker
  • 75 gram salat blandet
  • 2 spsk. Sesamfrø

Dressing

  • 1,5 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 fed Hvidløg presset
  • 1 tsk. Frisk ingefær fintrevet
  • 1(2 spsk. Sirup
  • Salt og peber

Kylling

  • 300 gram Kyllingbryst
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Panko Rasp
  • Salt og peber friskkværnet

Sådan gør du

  • Start med at sætte speltkernerne til kogning i letsaltet vand.
  • Kom også broccolien i en gryde med kogende vand og blancher dem et par minutter under låg – så de bliver møre men med bid.
  • Put ægget til kyllingen i en skål og pisk det sammen. Put pankorasp, salt og peber i en anden skål. Vend kyllingen i først æggemassen og derefter i raspblandingen.
  • Steg kyllingefileterne på en pande i lidt olie ved middelvarme, 4-5 min på hver side, så stykkerne bliver brune og sprøde.
  • Dræn speltkerner og broccoli for vand og put i en skål sammen med avocado, rødløg, slikærter og salat.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen og vend i skålen, så den blandes godt med spelt og grønt.
  • Anret salaten på tallerkner, skær kylling i skiver og tilføj til tallerknerne. Top med sesamfrø og servér

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)