ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Speltgrød med skyr, bærkompot og lakrids

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

17. april 2024
Super sund spelt-morgengrød med den mest fantastiske topping; iskold skyr, lun bærkompot, hvid chokolade, knasende mandler og lakridsgranulat – mums for en vild kombi!
Speltgrød med skyr, bærkompot og lakrids

Opskrift på speltgrød med skyr, bærkompot og lakrids

Super sund spelt-morgengrød med den mest fantastiske topping; iskold skyr, lun bærkompot, hvid chokolade, knasende mandler og lakridsgranulat – mums for en vild kombi!

Grøden er lavet på spelt, som giver masser af bid og som er rig på både kostfibre og proteiner – jeg lover dig, den her omgang holder maven glad og mæt længe Og toppingen er jo bar amazing og klæder hinanden så godt!

Speltkernerne koges ind med vand, speltflager (eller havregryn) og lidt vanille – fuldstændig ligesom almindelig havregrød – bar baseret på fuldkorn Og så er det ellers bar at gå amok med toppingen bagefter.


Speltgrød med skyr, bærkompot og lakrids
Antal: 1 person

Speltgrød med skyr, bærkompot og lakrids

Super sund spelt-morgengrød med den mest fantastiske topping; iskold skyr, lun bærkompot, hvid chokolade, knasende mandler og lakridsgranulat – mums for en vild kombi!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

Grød

  • 1 deciliter Speltkerner kogte
  • 1 deciliter Speltflager kan erstattes af rugflager el. havregryn
  • 2 1/2 deciliter Vand
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 nip salt

Bærkompot

  • 1 deciliter Bær frosne – brug hvad du har
  • 1 spsk. Vand
  • 1/2 spsk. Honning flydende

Øvrig topping

  • 1/2 deciliter Skyr
  • 1 håndfuld hakkede mandler
  • 1 tsk. Lakridsgranulat el. lakridspulver
  • 15 gram Hvid chokolade hakket

Sådan gør du

Grød

  • Put alle ingredienser til grøden i en gryde og bring dem i kog.
  • Lad simre 5-6 minutter til grøden har den ønskede konsistens.

Bærkompot

  • Imens grøden simrer, koges bær op med vand og honning – lad simre til de er møre og mos dem let med en gaffel.
  • Put grøden i en skål og top med bærkompot, skyr, mandler, chokolade og lakrids – servér