x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide løgkompot (løgmarmelade)

PER ASMUSSEN | 16. marts 2020

Løgkompot er noget, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge, eksempelvis smurt i en sandwich, ovenpå kødpålæg eller ost eller som et lækkert modspil til en rigtig god bøf. Også i det søde køkken kan løgkompot anvendes, og det er generelt et element, der kan bidrage med en god syrligtsød fedme.

Løgkompot minder langt hen ad vejen om “almindelig” frugtmarmelade, men fordi den er lavet på løg, bliver den både sød og syrlig i smagen, ligesom olien giver den skønne fedme.

Ved at tilberede det i sous vide bliver smagene virkelig presset ind i ingredienserne

Sous vide løgkompot (løgmarmelade)

 

Sous vide løgkompot (løgmarmelade) opskrift


Sous vide løgkompot (løgmarmelade)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 6 Rødløg
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 100 milliliter Æbleeddike
  • 4 spsk. Balsamico
  • 4 spsk. Sukker
  • 6 spsk. Frisk timian
  • 2 spsk. Honning
  • Salt og peber fra kværn

Sådan gør du

    1. Skær løget i skiver.
    2. Bland alle ingredienser godt og grundigt sammen i en skål og kom det efterfølgende i vakuumposen.
    3. Vakuumér posen, så den slutter helt tæt omkring råvarerne.
    4. Læg posen i vandbadet i 2 timer ved 85 grader celsius. Mindre tid vil give løgene mere bid, mens længere tid gør dem mere bløde.
    5. Tag posen op af vandet og lad det køle lidt af, inden posen lægges i køleskabet.
    6. Lad det ligge på køl indtil servering - gerne i mange timer. Så længe posen ikke er brudt, kan den holde sig i adskillige uger i køleskabet. Hæld det på glas, når posen brydes.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.