x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide lammeinderlår

PER ASMUSSEN | 21. april 2019

Den dejlige og velsmagende udskæring lammeindelår vinder utrolig meget meget tilberedningsteknikken sous vide og tørmodning.

Kødet er udskåret af 60 dages krogmodnet dansk lam og tilberedt nænsomt med sous vide teknikken bagefter.


Sous vide lammeinderlår

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Lammeindelår Yderlår kan sagtens også bruges. De er typisk crika 3-500 gram
  • Salt
  • Peber
  • Ghee TIl stegningen. Kan erstattes af olie og smør
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Puds evt. overskydende sener/fedt af indelåret og rids fedtstykket.
    Krydr kødet med salt og peber. Det er dansk lam, så det behøver ikke at marineres i hvidløg/timian, kødet smager godt nok i sig selv.
    Vakuumpak kødet og kom det i dit sous vide/vandbad.
    Tilbered kødet i 3,5 timer ved 56 grader. Da kødet er tørmodnet giver vi det altid kortere tid end almindeligt "vådmodnet" kød fra supermarkedet. Vådmodnet lammeindelår vil jeg nok tilberede i 4,5 timer ved 56-58 grader.
    Tag kødet ud af vakuumposen og tør det godt af - gerne med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
    Varm en pande op på fuld varme og kom enten olie eller ghee på den når den er varm. Hvis du bruger olie, så kom gerne en klat smør på sammen med kødet.
    Steg kødet i 30-45 sekunder på hver side og tag det af panden. Kødet behøver ikke at hvile, det er klar til servering.
    Skær det i tynde skiver og drys flagesalt henover.
    Server straks.
    Sous vide lammeindelår
    Sous vide lammeindelår

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.