Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous vide confiterede hvidløg

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

28. maj 2020
Jeg elsker bagte hvidløg og har ledt efter en måde at tilberede dem sous vide, som jeg altid gør. Det er nemt, hurtigt og lækkert.

Opskrift på sous vide confiterede hvidløg

Jeg elsker bagte hvidløg og har ledt efter en måde at tilberede dem sous vide, som jeg altid gør 🙂

Jeg fandt denne opskrift på en amerikansk hjemmeside (kan ikke huske hvilken), så var nød til at prøve det.

I modsætningen til den måde jeg plejer at lave dem, var der ikke noget sukker i her. Det tror jeg at jeg vil prøve næste gang.

Sous vide confiterede hvidløg


Antal: 1 lille glas

Sous vide confiterede hvidløg

Jeg elsker bagte hvidløg og har ledt efter en måde at tilberede dem sous vide, som jeg altid gør. Det er nemt, hurtigt og lækkert.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 6 timer

Ingredienser

  • 1 stk. Hvidløg
  • 0.5 tsk. Groft salt
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at tænde din sous vide, så du når op på den ønskede temperatur (87 grader). Den er høj, så kom f.eks. varmt eller næsten kogende vand i din beholder.
  • Skær toppen af det hele fed og sørg for at der ikke er urenheder/skidt på dem.
  • Kom det i et sylteglas, som du kan lukke tæt.
  • Dæk med olivenolie og luk glasset.
  • Sørg for at glasset ikke skøjter rundt - jeg satte det på en skål, så toppen var lige over vandet.
  • Tilbered i 6 timer og køl glasset ned hurtigt bagefter - f.eks. i isvand eller direkte i fryseren (tag den ud efter 1 time - det skal ikke fryses ned:-)).
  • Sæt dem på køl og spis dem på et godt stykke surdejsbrød/brød til f.eks. en tapas eller som jeg gjorde: sammen med et stykke varmrøget laks