
Opskrift på sous vide confiterede hvidløg
Jeg elsker bagte hvidløg og har ledt efter en måde at tilberede dem sous vide, som jeg altid gør 🙂
Jeg fandt denne opskrift på en amerikansk hjemmeside (kan ikke huske hvilken), så var nød til at prøve det.
I modsætningen til den måde jeg plejer at lave dem, var der ikke noget sukker i her. Det tror jeg at jeg vil prøve næste gang.

Sous vide confiterede hvidløg
Ingredienser
- 1 stk. Hvidløg
- 0.5 tsk. Groft salt
- Olivenolie
Sådan gør du
- Start med at tænde din sous vide, så du når op på den ønskede temperatur (87 grader). Den er høj, så kom f.eks. varmt eller næsten kogende vand i din beholder.
- Skær toppen af det hele fed og sørg for at der ikke er urenheder/skidt på dem.
- Kom det i et sylteglas, som du kan lukke tæt.
- Dæk med olivenolie og luk glasset.
- Sørg for at glasset ikke skøjter rundt - jeg satte det på en skål, så toppen var lige over vandet.
- Tilbered i 6 timer og køl glasset ned hurtigt bagefter - f.eks. i isvand eller direkte i fryseren (tag den ud efter 1 time - det skal ikke fryses ned:-)).
- Sæt dem på køl og spis dem på et godt stykke surdejsbrød/brød til f.eks. en tapas eller som jeg gjorde: sammen med et stykke varmrøget laks.