Opskrift på solsikkebrød
Lækkert og velsmagende brød, bagt udfra KETO princippet (en slags LCHF/low carb kost).
Brødet er glutenfri og fyldt med masser af smag.
Vi har opskriften fra bogen: “KETO – for begyndere“, skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:
“Savner du brød? Så prøv en skive af dette lækre, svampede solsikkebrød. Det minder i konsistens om formfranskbrød – og hvor lækkert er det ikke lige med smør og en skive ost?
Smør en sandwich til madpakken, eller brug det som tilbehør til en god suppe.”

Solsikkebrød
Ingredienser
- 4 stk. Æggeblommer
- 2 spsk. Sesamolie ristet
- 2 spsk. Smeltet smør
- 1.5 deciliter Vand håndvarmt
- 6 stk. æggehvider
- 2 tsk. Bagepulver
- 1.5 deciliter Loppefrøskaller HUSK
- 0.5 deciliter Hørfrømel
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Korianderfrø evt.
- 1.5 deciliter solsikkefrø
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æggeblommer, sesamolie, smeltet smør og vand sammen. Pisk æggehviderne stive sammen med bagepulveret. Rør HUSK sammen med hørfrømel, salt og evt. korianderfrø, og pisk det dernæst sammen med æggeblomme-blandingen. Vend til sidst hviderne i. Vend solsikkefro i til slut og kom dejen i en rugbrødsform foret med bagepapir. Bag brødet 60 minutter midt i ovnen. Lad brødet køle helt af, inden det skæres i skiver.