Hurtig og nem opskrift på den dejlige sønderjyske klassiker grønlangkål.

Opskrift på sønderjysk grønlangkål
Hurtig og nem opskrift på den dejlige sønderjyske klassiker grønlangkål.Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:

Antal: personer
Sønderjysk grønlangkål
Hurtig og nem opskrift på den dejlige sønderjyske klassiker grønlangkål.
Ingredienser
- 250 gram Hvidkål Hakket
- 500 gram Grønkål Hakket
- 100 gram Smør
- 1 deciliter Fløde
- 5 stk. Kartoffel Kogte og moste
- Krydderier Smag til med sennep, salt, peber og kogevand fra f.eks. hamburgerryg
Sådan gør du
- Hak grønkålet og hvidkålet i små stykker og steg/kog det i smørret i et par minutter i en tykbundet gryde.
- Tilsæt derefter fløden og 2 dl. af kogevand fra f.eks. hamburgerryg. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt de moste (og kogte) kartofler og lad det stå i et par minutter på et mellemvarmt blus.
- Smag retten til herefter med salt, peber og sennep og den er klar.
Noter
Server retten med en røget hamburgerryg, kogte hvide kartofler, brunede kartofler og en hvid sovs lavet af vandet fra hamburgerryg.