ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Smørcreme roser

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 31. oktober 2019

Min datter er ikke kun en sucker for regnbuer (hvilket jo resulterede i at vi sammen lavede en sjov regnbuekage for et par dage siden), hun ELSKER også lyserødt, roser og blomster.

Smørcreme roser

Regnbuekagen var et kæmpe hit, og hun var pavestolt over sit mesterværk, så jeg syntes, vi skulle prøve at udfordre os selv lidt…

…ved at lave lyserøde smørblomster!

Jeg har lavet en video, der viser, hvordan jeg former de små roser. Den ligger længere nede i opskriften 🙂

Smørblomster kan få alle kager til at ligne en million, så jeg tænker, at det er en god én at have i sit repertoire.

Det var bestemt ikke nemt, men jeg er sikker på at jeg (og vi) nok skal blive gode til det 🙂

Øvelse gør jo mester, og jeg er ikke i tvivl om, at min datter er klar på at forsøge igen – og igen 😉

Førhen var standardstørrelsen på smørpakker jo 250 gram, hvor den i dag er 200 gram (snedigt, snedigt). 

Når der skal bruges smør i en opskrift, prøver jeg derfor altid at lave opskrifterne ud fra 200 gram.

 

Smørcreme roser opskrift

Smørcreme roser


Antal: 40 smørblomster

Smørcreme roser

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 10 deciliter Vand
  • 2.25 deciliter Sukker
  • 200 gram Smør blødt
  • 1 Æg S/M - blommen herfra
  • Pastafarve rød

Sådan gør du

    1. Kom koldt vand og sukkeret i en gryde og sæt gryden på komfuret.
    2. Bring det i kog under omrøring, så det bliver til sirup.
    3. Sæt siruppen i køleskabet i to timer, så den køler helt ned.
    4. Tag smørret ud af køleskabet, så det når at blive godt blødt, inden det skal bruges.
    5. Del ægget i blomme og hvide. Gem gerne æggehviden til at give lidt ekstra fylde/protein til en omelet eller æggekage. Du kan selvfølgelig også bruge pasteuriseret æggeblomme fra bæger.
    6. Kom det bløde smør i en skål.
    7. Pisk det lyst og luftigt med en elpisker.
    8. Tilføj den kolde sukkersirup, imens der stadig piskes.
    9. Tilføj herefter æggeblommen under fortsat piskning.
    10. Tilføj pastafarven og lad det fordeles godt. Du kan også lave smørblomster i flere forskellige farver - så skal du bare fordele smørcremen i mindre skåle og tilsætte hver farve til sin skål.
    11. Kom smørcremen på en sprøjtepose med en glat tylle. Du kan også bruge en engangssprøjtepose uden tyl og klippe et mindre hul i enden.
    12. Form små roser på hvert sit lille stykke bagepapir/madpakkepapir/mellemlægningspapir ved at sprøjte smørcremen ud som vist i videoen herunder.
    Rigtig god fornøjelse.

     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.