
Opskrift på små studenterbrød
Hjemmelavede studenterbrød.
Her har vi Mette Blomstergs bud på små og flotte studenterbrød.
Studenterbrød er en perfekt måde at bruge ens kagerester, så hvis det skulle ske hjemme ved dig at I ikke får spist alt jeres kage, så put det i en pose og kom det i fryseren indtil lysten til en studenterbrød, roulade eller romkugler/trøfler melder sig.
Vi har opskriften fra bogen: “Småt og godt“, skrevet af Mette Blomsterberg.

Små studenterbrød
Ingredienser
Mørdejsbund
- 100 gram Hvedemel gerne kagemel
- 30 gram Flormelis
- 1 knivspids Flagesalt knust
- 50 gram Smør stuetempereret
- 1 stk. Æggeblommer
Marmelade
- marmelade Abrikosmarmelade
Studentermasse
- 700 gram kage ’restkage’: lagkagebunde, chokoladekage, mazarinkage eller lignende
- 140 gram Kokosmel
- 140 gram Ingefær sukkersyltet
Glasur og drys
- 150 gram Flormelis
- 15-20 gram Pasteuserede æggehvider
- 20 gram Pistaciekerner usaltede
- 10 gram Kakaonibs
Sådan gør du
Mørdejsbund:
- Ælt alle ingredienserne ultrakort sammen til en ensartet dej og stil den i køleskabet i ½ time.
- Rul dejen ud til en plade på 16 x 26 cm i lidt ekstra mel.
- Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og prik den let med en gaffel.
- Bag den i en 200 grader varm ovn, til den er let gylden, ca. 5-6 minutter afhængigt af ovnen.
- Lad den køle lidt af.
Studentermasse:
- Ælt kageresterne godt sammen i en røremaskine til en ensartet masse uden nogen form for klumper.
- Rist kokosmelet let på en tør pande og lad det køle af.
- Kom den syltede ingefær sammen med den saft, der hænger ved, i en minihakker og blend det til en fin puré.
- Kom den ristede kokos i røreskålen og ælt den ind i kagemassen.
- Tilsæt ingefærpuré og ælt i yderligere et par minutter.
- Tril en skefuld studentermasse til en lille kugle.
- Dette skal sagtens kunne lade sig gøre.
- Virker massen for tør, så tilsæt en lille smule marmelade og rør igen.
- Virker massen for blød, så tilsæt lidt mere kokosmel.
Opbygning:
- Læg studentermassen imellem to stykker bagepapir og bank den, så den måler 16 x 26 cm.
- Rul det sidste med en kagerulle, så overfladen bliver lige.
- Fjern det øverste lag bagepapir. Smør et tyndt lag marmelade på mørdejsbunden og vend den udrullede studentermasse ‘på hovedet’ ud oven på marmeladen og fjern forsigtigt bagepapiret.
- Rør flormelis godt sammen med æggehviden til en glasur.
- Smør den ud over overfladen med en paletkniv og drys straks med finthakkede pistaciekerner og kakaonibs.
- Stil ‘kagen’ i køleskabet i 1 times tid og skær den herefter til, så den nu måler 15 x 25 cm.
- Dyp en skarp kniv i kogende vand og tør den af mellem snittene.
- Del nu kagen i 25 lige store stykker på hver 3 x 5 cm (5 styk på den ene led og 5 på den anden).
- Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal serveres.