Go Back
+ servings
Antal: 25 stk.

Små studenterbrød

Hjemmelavede studenterbrød. Her har vi Mette Blomstergs bud på små og flotte studenterbrød. Studenterbrød er en perfekt måde at bruge ens kagerester...
Forfatter: Redaktion
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Keyword: Hygge, Kage, Rester, Sødt, Stop Madspild
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 100 gram Hvedemel gerne kagemel
  • 30 gram Flormelis
  • 1 knsp. Flagesalt knust
  • 50 gram Smør stuetempereret
  • 1 stk. Æggeblommer

Marmelade

  • marmelade Abrikosmarmelade

Studentermasse

  • 700 gram kage ’restkage’: lagkagebunde, chokoladekage, mazarinkage eller lignende
  • 140 gram Kokosmel
  • 140 gram Ingefær sukkersyltet

Glasur og drys

  • 150 gram Flormelis
  • 15-20 gram Pasteuserede æggehvider
  • 20 gram Pistaciekerner usaltede
  • 10 gram Kakaonibs

Sådan gør du

Mørdejsbund:

  • Ælt alle ingredienserne ultrakort sammen til en ensartet dej og stil den i køleskabet i ½ time.
  • Rul dejen ud til en plade på 16 x 26 cm i lidt ekstra mel.
  • Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og prik den let med en gaffel.
  • Bag den i en 200 grader varm ovn, til den er let gylden, ca. 5-6 minutter afhængigt af ovnen.
  • Lad den køle lidt af.

Studentermasse:

  • Ælt kageresterne godt sammen i en røremaskine til en ensartet masse uden nogen form for klumper.
  • Rist kokosmelet let på en tør pande og lad det køle af.
  • Kom den syltede ingefær sammen med den saft, der hænger ved, i en minihakker og blend det til en fin puré.
  • Kom den ristede kokos i røreskålen og ælt den ind i kagemassen.
  • Tilsæt ingefærpuré og ælt i yderligere et par minutter.
  • Tril en skefuld studentermasse til en lille kugle.
  • Dette skal sagtens kunne lade sig gøre.
  • Virker massen for tør, så tilsæt en lille smule marmelade og rør igen.
  • Virker massen for blød, så tilsæt lidt mere kokosmel.

Opbygning:

  • Læg studentermassen imellem to stykker bagepapir og bank den, så den måler 16 x 26 cm.
  • Rul det sidste med en kagerulle, så overfladen bliver lige.
  • Fjern det øverste lag bagepapir. Smør et tyndt lag marmelade på mørdejsbunden og vend den udrullede studentermasse ‘på hovedet’ ud oven på marmeladen og fjern forsigtigt bagepapiret.
  • Rør flormelis godt sammen med æggehviden til en glasur.
  • Smør den ud over overfladen med en paletkniv og drys straks med finthakkede pistaciekerner og kakaonibs.
  • Stil ‘kagen’ i køleskabet i 1 times tid og skær den herefter til, så den nu måler 15 x 25 cm.
  • Dyp en skarp kniv i kogende vand og tør den af mellem snittene.
  • Del nu kagen i 25 lige store stykker på hver 3 x 5 cm (5 styk på den ene led og 5 på den anden).
  • Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal serveres.