Opskrift på små morgen-koketter med æg, spinat, tomat og mozzarella
Lidt hygge på morgenmads -menuen: Prøv de her nemme små koketter med æg, spinat, tomat og mozzarella.
Du laver den ved at mixe grønt og ost med æg, mælk og krydderier og så bar op i små skåle med det, et æg mere ovenpå og så i ovnen…
Imens ovnen klarer resten, kan du snuppe et bad eller lave andre ting til morgenmaden.
Jeg serverer dem fx gerne som en del af en morgentallerken med lidt brød og yoghurt eller smoothie.
De kan selvfølgelig også spises bare lige som de er, evt med et brød til eller bruges som indslag på brunchbordet.
Du kan putte lige hvad du synes i de små koketter; stegte champignoner, squash og skinke ku fx også være lækkert – bar brug hvad du har og godt kan lide.
Uanset hvad smager de ihvertfald skønt og så er de er ret hyggelige at gå ombord i.
Små morgen-koketter med æg, spinat, tomat og mozzarella
Grej
- 2 Skål ovnfast, cirka 8 cm
Ingredienser
- 8-10 stk. Cherrytomater
- 2 håndfuld Frisk spinat el. grønkål
- 1/2 stk. Bøfmozzarella
- 3 stk. æg
- 1/2 deciliter mælk
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Skær tomater i små tern, hak spinat fint og skær mozzarella i tern. Put i en skål sammen med det ene æg, mælken og salt/peber – rør godt sammen.
- Fordel blandingen i 2 små ovnfaste skåle (mine er ca. 8 cm i diameter) og slå et æg mere ud i hver skål.
- Tilbered i ovnen 20-30 min. Får de 20 min vil ægget for ovnen stadig være flydende, når du stikker ned i det og ved 30 min er det gennembagt – gør hvad du foretrækker.
- Servér med et godt brød til.