Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Små forårskager med citron og mango

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

22. marts 2021

Opskrift på små forårskager med citron og mango

Skønne små forårskager med mørdejsbund, citronmoussé og mangoindlæg.

Da jeg blev spurgt om jeg ku lave de her tænkte jeg først, at mine evner ikke rakte til det. Men de er faktisk ret så nemme! Og ret så hurtige…okay, køletiden er lidt lang – men kagerne består ellers af ret simple elementer. Vil faktisk mene de fleste af os kan hitte ud af dem, så nu deler jeg en opskrift, hvis I skulle have lyst til at forsøge jer…

Kagerne er dekorative, de smager skønt og så er de lidt anderledes, hvis det godt må være lidt ekstra en dag.

Kagerne smager friskt og forårsagtigt, de bløde og cremede – lækkert suppleret af en sprød bund med et twist af lime.

Jeg har sprøjtet kagerne med en gul velvetspray og pyntet med lidt vaniljemoussé.

De smager dejligt sådan her, men næsten endnu bedre med en klat vanijleis til.

Små forårskager med citron og mango


Antal: 8 stk.

Små forårskager med citron og mango

Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 180 gram Hvedemel
  • 65 gram Flormelis
  • 80 gram Smør blødt
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Limesaft

Mango indlæg

  • 3 stk. Husblasblade
  • 250 gram Mango jeg brugte frosne
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 0.5 deciliter Sukker

Citronmoussé

  • 4 stk. Husblasblade
  • 0.75 deciliter Citronsaft
  • 100 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 100 gram Skyr
  • 2.5 deciliter Fløde

Sådan gør du

Mørdejsbund

  • Rør mel, flormelis og smør sammen med håndmixer, så du får noget der minder om små brødkrummer. Pisk æg og lime i og saml dejen på et meldrysset bord - ælt til glat og smidig dej. Sæt på køl 30 minutter.
    Rul dejen ud, 3-4 mm tyk og udstik 8 cirkler med Ø8cm ca.
    Bag bundene 8-10 minutter ved 200 grader, alm ovn, til de er fine gyldne. Lad afkøle.
     

Mango indlæg

  • Udblød husblasen i koldt vand.
    Giv mango, citronsaft og sukker et kort opkog og lad simre 10 minutter, til mango er møre. Stavblend til en lind mangopuré og rør husblassen ud i den lune blanding. Fordel puréen i halvrunde silikoneforme af Ø4cm og sæt på frys i minimum 2 timer.
     

Citronmoussé

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Kog citronsaft og sukker op til sukkeret er smeltet. Tag af varmen og opløs husblasen i den lune blanding. Vend skyr i. Pisk fløden til en let skum og vend citron/skyr blandingen i. Fordel i halvrunde silikoneforme af Ø7cm (fyld 2/3 del op) og tryk de nu frosne mangoindlæg ned i.
    Put lidt ekstra moussé i og glat ud. Sæt på frys.
    Spray og pynt de frosne kager, optø en time før servering.