![](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/09/Skindstegt-roedfisk-2-5-150x150.jpg)
Opskrift på skindstegt rødfisk
Smagfuld og skindstegt rødfisk.
Rødfisken er i underfamilien af dragehovedfisk, der indeholder yderligere cirka 130 arter. Fisken er – som navnet så fint indikerer – rød. Rødfisk findes faktisk i alle have – og derfor også i Danmark.
I Danmark er vi så heldige at have adgang til et væld af fantastiske og friske fisk, og det bør vi helt sikkert udnytte meget mere.
Mange kan lade sig afskrække af “projekt fisk”, men det behøver slet ikke være så omfattende: Jeg fik min fiskemand til at fjerne benene fra fisken for mig, så jeg ikke selv skulle bøvle med det derhjemme.
Fisken her blev fremragende og smagte fantastisk dejligt! Skindet blev dog ikke så sprødt for mig, som jeg kunne have ønsket, hvorfor det faktisk blev kasseret i dette tilfælde.
![](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/09/Skindstegt-roedfisk-2-5-500x500.jpg)
Skindstegt rødfisk
Ingredienser
- 400 gram Rødfisk
- 1 spsk. Ghee Kan erstattet af en 1:1 blanding af olie og smør
Sådan gør du
- 30 minutter før du skal tilberede fisken, skal den tages ud af køleskabet og gourmetsaltes. Der drysses salt og peber på begge sider af fisken.
- Lad fisken stå og trække i 20 minutter. Dette trækker en del af væsken ud af fisken og gør den mere fast i kødet.
- Skyl kødet under vandhanen i koldt vand og dup den forsigtigt tør - det plejer jeg at bruge et rent viskestykke til.
- Steg fisken på skindsiden i 5 minutter ved middelhøj varm (10/11 ud af 14 på mit komfur) i ghee eller i en blanding af olie og smør.
- Efter de 5 minutter vendes fisken og får 20-30 sekunder på den anden side.
- Fisken er nu klar til servering.