x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Skaldyrsolie

PER ASMUSSEN | 2. juli 2018

Vi elsker god smag og hader madspild. Denne opskrift på en skaldyrsolie er super nem at lave og giver masser af smag til f.eks. en hjemmerørt mayonnaise.


Skaldyrsolie

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Rejer, Skaldyr, Stop Madspild
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Tiger rejer Med skal. Der kan sagtens bruges jomfruhummer eller hummer.
  • 2 deciliter Olie Smagsneutral.
  • 1 spsk. Cognac Kan sagtens være andet spiritus

Sådan gør du

  • Pil rejerne og brug dem til en anden ret.
    Rejeskaller
    Skallerne (og hovederne) bruger vi til en den her olie, det bl.a. kan bruges til en mayonnaise.
    Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut i en tykbundet gryde.
    Skaldyrsolie
    Herefter skal den dækkes af neutral olie.
    Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 
    Sigt olien og køl den ned før den kan bruges.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.