x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sirupskage

Muusmann Forlag | 10. august 2020

Dejlig og velsmagende udgave af den sønderjyske Sirupskaach – kendt som sirupskagen i resten af Danmark.

Kagen er en del af det klassiske og kendte sønderjysk kaffebord.

Vi har opskriften fra bogen: “Sønderjysk kaffebord – 100 år efter genforeningen“, skrevet af Morten Skærved.

Sirupskage

Sirupskaach
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Kage, Mormormad, Sødt, Sønderjysk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

Sirupskage

  • 300 gram Lys sirup cirka 2,5 dl
  • 100 gram Brun farin
  • 1 spsk. Smør til formen
  • 2 stk. Æg
  • 1.5 deciliter Kærnemælk
  • 325 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 25 gram Sukat finthakket - op til 50 gram
  • 25 gram Pomerans finthakket - syltet appelsinskal

Glasur

  • 4 deciliter Flormelis 200 gram
  • 5 spsk. Vand op til 6 spsk.

Sådan gør du

  • Varm sirup og farin i en gryde, til farinen er smeltet.
    Lad blandingen køle af.
    Smør en springform.
    Del æggene i hvider og blommer.
    Pisk hviderne helt stive og sæt dem til side.
    Pisk æggeblommerne sammen med mælk og rør det i sirupsblandingen.
    Tilsæt mel, bagepulver, ingefær, finthakket sukat og pomerans og rør det hele sammen.
    Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i den smurte springform.
    Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.
    Tjek, om den er gennembagt, med en pind – stik pinden ned midt i kagen, træk den ud, og hvis der ikke sidder dej på pinden, er den færdig.
    Lad kagen køle af.
    Tag den ud af formen og læg den på et fad.
    Rør flormelis og vand til glasur og fordel den oven på kagen.

Noter

Variation – sirupslagkage:

Lad kagen køle af og flæk den i tre.
Læg lagene sammen med ca. 2 dl abrikos- eller appelsinmarmelade.
Eller med 175 g smør rørt med 100 g flormelis.
Pynt enten med hvid glasur – rør 200 g flormelis med 5-6 spsk. vand.
Eller med chokolade – smelt 100 g mørk chokolade i vandbad og overtræk kagen.
Lad lagkagen stå minimum 1 dag før servering.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Sønderjysk-kaffebord

Bogen kan bl.a. købes her hos Muusmann forlag.