
Opskrift på sirupskage
Dejlig og velsmagende udgave af den sønderjyske Sirupskaach – kendt som sirupskagen i resten af Danmark.
Kagen er en del af det klassiske og kendte sønderjysk kaffebord.
Vi har opskriften fra bogen: “Sønderjysk kaffebord – 100 år efter genforeningen“, skrevet af Morten Skærved.

Sirupskage
Ingredients
Sirupskage
- 300 gram Lys sirup cirka 2,5 dl
- 100 gram Brun farin
- 1 spsk. Smør til formen
- 2 stk. Æg
- 1.5 deciliter Kærnemælk
- 325 gram Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 25 gram Sukat finthakket - op til 50 gram
- 25 gram Pomerans finthakket - syltet appelsinskal
Glasur
- 4 deciliter Flormelis 200 gram
- 5 spsk. Vand op til 6 spsk.
Instructions
- Varm sirup og farin i en gryde, til farinen er smeltet. Lad blandingen køle af. Smør en springform. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive og sæt dem til side. Pisk æggeblommerne sammen med mælk og rør det i sirupsblandingen. Tilsæt mel, bagepulver, ingefær, finthakket sukat og pomerans og rør det hele sammen. Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i den smurte springform. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Tjek, om den er gennembagt, med en pind – stik pinden ned midt i kagen, træk den ud, og hvis der ikke sidder dej på pinden, er den færdig. Lad kagen køle af. Tag den ud af formen og læg den på et fad. Rør flormelis og vand til glasur og fordel den oven på kagen.