
Opskrift på sfære (perle) til østers
Drømmer vi ikke alle om at finde en perle i en østers?
Ved hjælp af molekylær gastronomi kan du få dine gæsters drømme til at gå i opfyldelse.
Her har vi lavet en sfære af en god eddike og sukkerlage, som er dejligt syrlig og fyldig i munden, hvilket passer godt sammen med en østers.
Den helt klassiske østers tilberedning er typisk med hvidvinseddike, skalotteløg, citronsaft og evt. tabasco sauce. Vores bud med østers, sfæren og lidt mikrogrønt på toppen giver næsten de samme smage og med det overraskende pop når du bider i perlen, så får du her et glimrende bud på en lækker forret eller appetizer.
Opskriften er udviklet af Githa Bennorth, der bl.a. er kogebogsforfatter og gastronomisk udvikler. I forbindelse med en GastroFun PREMIUM filmshoot blev disse sfære lavet.



Sfære (perle) til østers
Ingredienser
Sfære til østers
- 50 gram Eddike her blev der brugt en hybenroseeddike
- 100 gram Sukkerlage 50 % sukker, 50 % vand
- 600 milligram Pynt Glimmer shine, perlemor støv
- 37 gram kildevand eller demineraliseret vand
- 5 gram Calcium Lactate
- 400 milligram Xanthan Gum
Sodium alginat bad
- 5 gram Sodium Alginate
- 1 liter kildevand eller demineraliseret vand
Calcic bad
- 6.5 gram Calcium Lactate
- 1 liter kildevand eller demineraliseret vand
Sådan gør du
Sodium alginat bad
- Tilsæt sodium alginate til kildevandet. Brug en stavblender til at få blendet væsken, det kan sagtens tage op til 2 minutter. Det handler om at få opløst pulveret.
- Lad det stå i 24 timer, så luften fordamper.
Østers perler
- Kom eddike, sukkerlage og kildevand i en skål/stavblenderglas.
- Herefter kommer du calcium lactate, perlemorstøv og Xanthan Gum i. Sørg for at det hældes på samme sted i midten af glasset.
- Tag din stavblender og se om du kan indkapsle al pulveret i den i toppen af væsken og blend. Blend en del i toppen i starten og fortsæt nedad bagefter. Det handler om at få pulveret opløst og det kan sagtens tage op til 2 minutter.
- Det handler om at undgå luft i væsken, så lad den stå i minimum 12 timer, så luften fordamper.
- Hæld væsken i en silikoneform. Her er der brugt denne silikoneform, der er fleksibel og kan bruges til at fryse.
- Sæt silikoneformen i fryseren og lad den stå der et par timer.
- Tag perlerne ud af silikoneformen og kom dem i sodium alginate badet.
- De skal være i væsken i cirka 3 minutter (afhængig af størrelsen) og brug en ske til at røre i mellem sfærerne, så de ikke rører hinanden.
- Lav en skål med helt almindeligt vand ved siden af. Når perlerne er færdige tages de op med en lille hulske og placeres i vandbadet.
- Når de tages op af vandet, så kan der godt være en lille smule "haler" siddende på perlerne, de skal blot forsigtigt fjernes med fingrene.
- Server straks.
Noter
