x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sne af olie (molekylær gastronomi)

PER ASMUSSEN | 22. september 2021
“Sne-pulver”, som i det her tilfælde er lavet af ramsløgsolie. Det er en sjov måde at få en smag man kender ud i en ny konsistens, som ofte kan ses som essensen af molekylær gastronomi.
Zorbit kan man bruge til at lave “sne” af fedtholdige væsker, f.eks. olivenolie eller sågar nutella.

“Sne-pulver”, som i det her tilfælde er lavet af ramsløgsolie. Det er en sjov måde at få en smag man kender ud i en ny konsistens, som ofte kan ses som essensen af molekylær gastronomi.

Zorbit kan man bruge til at lave “sne” af fedtholdige væsker, f.eks. olivenolie eller sågar nutella.

Produktet er en maltodextrin, der er lavet af tapioka (et stivelsesholdige gryn fremstillet af rodknolden fra maniok planten).

Når man blander 1 del olie med 2 dele Zorbit, så opløser den olien og giver dig en tør konsistens i form af “sne” eller “jord”, som kan bruges både i det søde- og salte køkken.

Opskriften er udviklet af Githa Bennorth, der bl.a. er kogebogsforfatter og gastronomisk udvikler. I forbindelse med en GastroFun PREMIUM filmshoot blev det her lavet.


Sne af olie (molekylær gastronomi)

“Sne-pulver”, som i det her tilfælde er lavet af ramsløgsolie. Det er en sjov måde at få en smag man kender ud i en ny konsistens, som ofte kan ses som essensen af molekylær gastronomi.
Zorbit kan man bruge til at lave “sne” af fedtholdige væsker, f.eks. olivenolie eller sågar nutella.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Sne

  • 3.5 deciliter Zorbit maltodextrin, der er lavet af tapioka
  • 0.5 deciliter Olie her er der brugt ramsløgsolie
  • 1 knsp. fint salt

Sådan gør du

  • Kom olien i en stor skål.
    Tilsæt saltet og 1 dl af din zorbit og pisk.
    Gentag med 1 dl mere og pisk.
    Kom det sidste zorbit i og rør det evt. ud med hænderne ned i skålen.
    Din "sne" er nu klar til servering.
    Her er sneen brugt sammen med et ristet brød, ramsløgsmayonnaise (lavet på samme olie som sneen), en kyllingeterrine og mikrogrønt.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.