x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Scones

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 5. maj 2018

Denne opskrift på lækre scones giver dig et dejligt bagværk på under 30 minutter. 

Hemmeligheden til en gode scones er at ælte dejen med en ganske let hånd. 


Scones

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, England
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 10 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 240 gram Hvedemel
  • 5 gram Salt
  • 20 gram Bagepulver
  • 80 gram Smør
  • 40 gram Sukker
  • 1.5 deciliter Kærnemælk Eller alm mælk

Sådan gør du

  • Kom mel,sukker, bagepulver, salt og smør i en skål og smuler smøren groft.
    Scones
    Ælt dejen sammen med kærnemælken, der må gerne være store klatter smør tilbage i dejen.
    Scones
    Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og tryk forsigtigt dejen ud til en tykkelse på 1 1/2 - 2 cm højde.
    Scones
    Udstik dine scones med en udstikker på cirka 5 cm i diameter.
    Scones
    Det overskuddene dej, æltes kort sammen igen, og dejen igen trykkes ud og der stikkes scones ud indtil der ikke er mere dej. Jeg fik 10 scones ud af min portion.
    Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter.
    Lad dem køle let af på en bagerist.
    De smager fantastisk sammen med lemon curd og flødeskum

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.