Opskrift på scones
Denne opskrift på lækre scones giver dig et dejligt bagværk på under 30 minutter.
Hemmeligheden til en gode scones er at ælte dejen med en ganske let hånd.
Antal: Stk
Scones
Ingredienser
- 240 gram Hvedemel
- 5 gram Salt
- 20 gram Bagepulver
- 80 gram Smør
- 40 gram Sukker
- 1.5 deciliter Kærnemælk Eller alm mælk
Sådan gør du
- Kom mel,sukker, bagepulver, salt og smør i en skål og smuler smøren groft. Ælt dejen sammen med kærnemælken, der må gerne være store klatter smør tilbage i dejen. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og tryk forsigtigt dejen ud til en tykkelse på 1 1/2 - 2 cm højde. Udstik dine scones med en udstikker på cirka 5 cm i diameter. Det overskuddene dej, æltes kort sammen igen, og dejen igen trykkes ud og der stikkes scones ud indtil der ikke er mere dej. Jeg fik 10 scones ud af min portion. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad dem køle let af på en bagerist. De smager fantastisk sammen med lemon curd og flødeskum