x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Scones – det britiske kongehus’ hemmelige opskrift

REDAKTION | 25. maj 2020

Selveste kongehuset i Englands “hemmelige” opskrift på scones.

Her i COVID-19 tiderne ser vi en masse store brands offentliggøre hemmelige opskrifter. Vi har bl.a. Burger Shacks: “Shack Burger” og Ikeas kødboller her på siden og holder jer selvfølgelig opdateret hver gang vi opdager nye.

Kogenhuset har på deres Instagram profil delt denne opskrift, som normalt bruges til deres årlige havefest.

Scones - det britiske kongehus' hemmelig opskrift


Scones - det britiske kongehus' hemmelige opskrift

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: afternoonthe, Bage, England, Hygge, Morgenmad
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 12 minutter
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 28 gram Bagepulver
  • 94 gram Smør
  • 86 gram Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 140 milliliter Kærnemælk
  • 100 gram Rosiner valgfrit - sultanaer. Lad dem ligge i blød i varm vand i 30 min. før de bruges
  • Æg til penslingen

Tilbehør

  • Syltetøj
  • Clotted cream

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 grader celsius.
    Bland dit mel, bagepulver, smør og sukker sammen i en skål indtil det smuldrer.
    Pisk kærnemælk og æg sammen i en anden skål.
    Bland kærnemælksblandingen ned i melblandingen.
    Rør det godt sammen indtil du får en glat dej.
    Bland dine rosiner i (hvis du ønsker det) og lad dejen hvile i 30 minutter.
    Efter de 30 minutter skal den rulles ud så den er 2,5 cm høj. 
    Skær den ud i størrelser efter din smag. Brug gerne en udstikker, så du får et jævnt resultat.
    Lad det hele hæve i 20 minutter mere.
    Pensl med æg på toppen og kom dem i ovnen.
    Bag dem i 10-12 minutter (indtil de er gyldne).
    Kongehusets konditor anbefaler at disse scones spises sammen med syltetøj og clotted cream (en engelsk flødeprodukt der indeholder imponerende 55-60 % fedt. Den er gullig og tyk og laves ved at langtidstilberede (6-8 timer) en piskefløde i ovnen ved 80 grader).

Noter



Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.