Opskrift på saltbagt kålroe (bålmad)
Gode smage kombineret: Gedeostcreme med saltbagt kålroe.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn bålmad“, skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram.

Antal: personer
Saltbagt kålroe (bålmad)
Grej
Ingredienser
- 1 stk. Kålroe
- Brøndkarse 2 håndfulde
Saltdej
- 350 gram Hvedemel
- 150 gram Salt fint
- 2.5 deciliter Vand
Gedeostcreme
- 1 deciliter Græsk Yoghurt
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Flagesalt
- 1 spsk. Citronsaft
- 30 gram Gedeost fast
Sådan gør du
- Tænd bålet og lad det brænde til gløder. Start med at lave saltdejen: Bland hvedemel, salt og vand, og ælt det sammen til en smidig dej. Tænd bålet, og lad dejen hvile imens. Når bålet har fået godt fat, pakkes kålroen ind i saltdejen, så den er helt dækket. Læg kålroen direkte i bålet og lad den brænde heri i 1 time. Imens laves cremen ved at blande yoghurt med revet hvidløg, olivenolie, salt, citronsaft og gedeost. Rør det hele sammen, indtil det er homogent og cremet. Tag kålroen ud af bålet og flæk den. Tag den ud af saltdejen og anret den på en tallerken med brøndkarse omkring og cremen over.