x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Saltbagt kålroe (bålmad)

MUUSMANN FORLAG | 24. august 2020

Gode smage kombineret: Gedeostcreme med saltbagt kålroe.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn bålmad“, skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram.


Saltbagt kålroe (bålmad)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time
Antal: 2 personer
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 1 stk. Kålroe
  • Brøndkarse 2 håndfulde

Saltdej

  • 350 gram Hvedemel
  • 150 gram Salt fint
  • 2.5 deciliter Vand

Gedeostcreme

  • 1 deciliter Græsk Yoghurt
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Flagesalt
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 30 gram Gedeost fast

Sådan gør du

  • Tænd bålet og lad det brænde til gløder.
    Start med at lave saltdejen: Bland hvedemel, salt og vand, og ælt det sammen til en smidig dej.
    Tænd bålet, og lad dejen hvile imens.
    Når bålet har fået godt fat, pakkes kålroen ind i saltdejen, så den er helt dækket.
    Læg kålroen direkte i bålet og lad den brænde heri i 1 time.
    Imens laves cremen ved at blande yoghurt med revet hvidløg, olivenolie, salt, citronsaft og gedeost.
    Rør det hele sammen, indtil det er homogent og cremet.
    Tag kålroen ud af bålet og flæk den.
    Tag den ud af saltdejen og anret den på en tallerken med brøndkarse omkring og cremen over.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Grøn bålmad

Bogen kan købes her.