ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Salat med rød spidskål, ristet grønkål, syltede tranebær og valnødder

RASMUSBREDAHL | 14. december 2018
Julen er ikke det tidspunkt på året, hvor vi spiser mest salat, og det er lidt ærgerligt, fordi den fede julemad har rigtig godt af et bittert og frisk modspil. Det har jeg prøvet at tænke ind i denne salat, som med tiden er blevet en af mine egne juleklassikere.

Julen er ikke det tidspunkt på året, hvor vi spiser mest salat, og det er lidt ærgerligt, fordi den fede julemad har rigtig godt af et bittert og frisk modspil.

Det har jeg prøvet at tænke ind i denne salat, som med tiden er blevet en af mine egne juleklassikere.


Salat med rød spidskål, ristet grønkål, syltede tranebær og valnødder

Julen er ikke det tidspunkt på året, hvor vi spiser mest salat, og det er lidt ærgerligt, fordi den fede julemad har rigtig godt af et bittert og frisk modspil. Det har jeg prøvet at tænke ind i denne salat, som med tiden er blevet en af mine egne juleklassikere.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

  • 0.5 stk. Spidskål Rød
  • 0.5 stk. Citronsaft Fra en halv citron
  • 100 gram Rørsukker
  • 1 stk. Kanelstang
  • 1 deciliter Æbleeddike
  • 100 gram Tranebær Friske eller frosne
  • 2 blade Grønkål
  • Smør Til stegningen
  • 75 gram Valnødder
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 2 spsk. Olie Nøddeolie
  • Groft salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Snit rød spidskål fint med en skarp kniv, vend det med citronsaft og lidt salt, og lad det trække ca. ½ time.
  • Imens koges rørsukker, kanelstang og æbleeddike op i en gryde.
  • Når det koger, tages det af varmen og hældes over tranebærrene.
  • Lad tranebærrene køle let af i lagen.
  • Fjerne stokken fra den skyllede grønkål, og skær bladene i mindre stykker.
  • Rist grønkålen på panden i lidt smør, og krydr med salt og peber.
  • Rist valnødder på en tør pande.
  • Blend 1/3 af de syltede tranebær med dijonsennep og nøddeolie, og smag til med salt og peber.
  • Vend den blendede tranebær-vinaigrette med den røde spidskål, og anret i bunden af et fad.
  • Kom de ristede grønkålsblade, resten af tranebærrene og valnødderne på toppen. 

Noter

TIP: Top salaten med ristede pærer eller æbler. Udskift valnødderne med ristede kastanjer. Brug tyttebær i stedet for tranebær.
Udskift rød spidskål med savojkål eller almindeligt spidskål.
Salaten er god til lidt fed julemad, f.eks. andesteg, flæskesteg, frikadeller eller medisterpølse.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.