Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Salat med rød spidskål og gulerødder

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

16. august 2018

Opskrift på salat med rød spidskål og gulerødder

Meget andet end kød kan tilberedes i sous vide/vandbad, f.eks. grøntsager, der bliver superlækre af den blide tilberedning. 

Vi har her forsøgt os med rød spidskål og nye gulerødder krydret med estragon og citronskal, og resultatet er overraskende lækkert. 

 


Antal: 4 Personer

Salat med rød spidskål og gulerødder

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Spidskål rødt - kan erstattes af almindeligt spidskål
  • 1 bunch Gulerødder nye gulerødder med top
  • 3 spsk. Estragon frisk, finthakket
  • 20 gram Smør
  • 1 spsk. Olie trøffelolie
  • Citronskal fintrevet
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.
    Kom grøntsager, smør, trøffelolie, estragon samt lidt salt og peber i en vakuumpose. Forsegl posen.
    Tilbered grøntsagerne i sous vide/vandbad ved 52 grader i 20 minutter. De skal stadig have bid!
    Efter tilberedningen tages posens indhold ud og grøntsagerne duppes tørre med et viskestykke. 
    Før servering vendes grøntsagerne med revet citronskal. 
    Salat med rød spidskål og gulerødder
     
    Salat med rød spidskål og gulerødder
     

    FORÅRSGRØNT

    1. Rengør grøntsagerne, og skær dem i mindre, mundrette stykker.
    2. Kom grøntsager, smør, estragon, en smule salt og friskkværnet peber i vakuumposen.
    3. Forsegl vakuumposen og tilbered grøntsagerne ved 52°, ca. 20 min. i dampovnen - de skal have godt bid.
    4. Ved servering afdryppes grøntsagerne på et tørt klæde.
    5. Riv en smule frisk citronskal over grøntsagerne inden servering

Noter

Du kan tilberede mange forskellige slags grøntsager i sous vide/vandbad - prøv dig frem, kun fantasien sætter grænser!