Opskrift på salat med rød spidskål og gulerødder
Meget andet end kød kan tilberedes i sous vide/vandbad, f.eks. grøntsager, der bliver superlækre af den blide tilberedning.
Vi har her forsøgt os med rød spidskål og nye gulerødder krydret med estragon og citronskal, og resultatet er overraskende lækkert.

Salat med rød spidskål og gulerødder
Ingredienser
- 1 stk. Spidskål rødt - kan erstattes af almindeligt spidskål
- 1 bunch Gulerødder nye gulerødder med top
- 3 spsk. Estragon frisk, finthakket
- 20 gram Smør
- 1 spsk. Olie trøffelolie
- Citronskal fintrevet
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
- Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsager, smør, trøffelolie, estragon samt lidt salt og peber i en vakuumpose. Forsegl posen. Tilbered grøntsagerne i sous vide/vandbad ved 52 grader i 20 minutter. De skal stadig have bid! Efter tilberedningen tages posens indhold ud og grøntsagerne duppes tørre med et viskestykke. Før servering vendes grøntsagerne med revet citronskal.
FORÅRSGRØNT
- Rengør grøntsagerne, og skær dem i mindre, mundrette stykker.
- Kom grøntsager, smør, estragon, en smule salt og friskkværnet peber i vakuumposen.
- Forsegl vakuumposen og tilbered grøntsagerne ved 52°, ca. 20 min. i dampovnen - de skal have godt bid.
- Ved servering afdryppes grøntsagerne på et tørt klæde.
- Riv en smule frisk citronskal over grøntsagerne inden servering