x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Salat med hjertesalat

ANNE METTE AUTZEN | 17. juni 2019

Mit bud på en dejlig sommersalat. Der er få ingredienser, men masser af velsmag. 

De sprøde salatblade sammen med friskbælgede ærter og en god dressing, så har du en let frokostsalat eller et godt tilbehør til en grillaften.


Salat med hjertesalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 1 stk. Hjertesalat
  • 2 deciliter Ærter Gerne friskbælget

Dressing

  • 1.5 deciliter Fløde 38 %
  • Citronsaft Saften fra én lille citron
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Start med dressingen:
    Letpisk fløden, den må dog kun lige tykne - den skal ikke blive til flødeskum.
    Kom citronsaft i fløden og smag den salt og peber.
    Skær bunden af salaten og skyl den godt. 
    Fjern de yderste blade og tør den godt af - gerne med et viskestykke. 
    Riv bladene forsigtigt af og placer dem i en skål.
    Bælg dine ærter, så du har cirka 2 dl.
    Kom dem op i skålen sammen med dine hjertesalatblade.
    Vend dressingen i lige før servering og server straks.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!