
Opskrift på rucolasalat med bagte tomater, feta og pinjekerner
Her får I en virkelig lækker, simpel, smuk og velsmagende salat Den består af rucola, spinat, bagte tomater, feta og ristede pinjekerner. Alt sammen suppleret af en simpel dressing, der på én gang er sur og sød og som lige sætter prikken over i’et.
Når du bager tomaterne, bliver smagen ekstra fyldig og intens, hvilket klæder den mere bitre rucola super godt. Fra fetaen får du lidt salt og cremethed og pinjekernerne tilføjer et herligt nøddeagtigt strejf.
Salaten er klar på godt 30 min. og kan spises lige som den er eller nydes som tilbehør til alverdens retter.

Rucolasalat med bagte tomater, feta og pinjekerner
Ingredients
- 125 gram Rucola
- 50 gram Spinat
- 200 gram Cherrytomater
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Hvidløgspulver alternativt 2 knuste fed hvidløg
- Salt og Peber lidt
- 1 håndfuld Krydderurter hakkede, f.eks. persille og basilikum
- 1 deciliter Feta
- 30 gram Pinjekerner
Dressing
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Æblecidereddike
- 1 tsk. Honning flydende
- 1/2 tsk. Dijonsennep
Instructions
- Start med at tænde ovnen på 200 grader.
- Halvér tomaterne og placér dem i et ovnfast fad. Drys tomaterne med hvidløg, salt, peber og friske krydderurter og bag dem 30 min i ovnen.
- Rør dressingen sammen og vend den sammen med rucola og spinat.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de bruner let.
- Placér salaten på et fad og top med de bagte tomater, smuldret feta og pinjekerner. Enjoy!