x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rødvinsglace med portvin

PER ASMUSSEN | 11. maj 2018

Rødvinsglace er en smuk og intens sauce, der passer perfekt til en Beef Wellington eller kraftig smagende kød så som Iberico gris, vildt og oksekød. Vores opskrift viser hvor få ingredienser der skal til og hvad der er nøglen til at få en succesfuld og velsmagende glace.


Rødvinsglace med portvin

4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 5 gram Smør
  • Frisk timian
  • 1 spsk. Honning
  • 2 spsk. Æbleeddike Andre eddiker kan også bruges
  • 7 deciliter Rødvin
  • 2 deciliter Portvin
  • 3 deciliter fond
  • 20 gram Smør

Sådan gør du

  • Finsnit løget og hvidløget og steg det ved middelvarme i smør sammen med et par kviste timian. De må ikke tage farve og efter et par minutter tilsættes honning og eddike.
    Rødvinsglace
    Rør i gryden i et par minutter og tilsæt 1 dl rødvin. Gør det løbende over de næste par timer. Når der ikke er mere rødvin, tilsæt så portvinen og derefter fonden. Saucen må ikke blive for tyk, men skal koges ned til 1,5-2 dl. 
    10 minutter før serveringen skal saucen sigtes så du kun har "fonden" tilbage. Den skal være hel ren for klumper. Skru helt op for blusset og kom 2-3 gram kold smør i ad gangen under kraftig piskning, så saucen bliver monteret. Den tykner og bliver blank og flot. 
    Hvis man bruger usaltet smør, skal rødvinsglacen smages til inden monteringen. Det kan man ikke gøre med almindelig saltet smør, da saltet fra smørret vil ændre smagen ret radikalt.
    Saucen kan smages til med salt, peber, sukker, citronsaft og eddike.
    Rødvinsglace

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.