x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risotto med Jomfruhummer

PER ASMUSSEN | 20. januar 2018

Risotto med Jomfruhummer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • Porreaske
  • 9 stk. Jomfruhummerhaler
  • 250 gram Ris Arborio ris er at foretrække
  • 15 gram Smør
  • 5 deciliter fond Lavet af jomfruhummer
  • 50 gram Parmesan
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 1 deciliter Fløde
  • Olie Trøffelolie til ballotinen

Sådan gør du

  • Ballotine af Jomfruhummerhaler

    Jomfruhummer
    Start med at få halerne fri og brug resten af jomfruhummeren til at lave fonden til risottoen, som du kan se opskriften på her.
    Jomfruhummerhaler
    Start med at rulle husholdningsfilm ud på køkkenbordet og hæld lidt trøffelolie på. Læg halerne på olien oven på hinanden og giv dem en smule salt og hvid peber. Hæld igen olien på i toppen og pak dem ind som en pølse i husholdningsfilmen. Stram filmen omkring og prik et par huller i filmen. Rul det hele ind i et nyt stykke husholdningsfilm, som du lukker tæt i hver ende, enten med en klemme eller strik.
    Jomfruhummerhaler
    Tilbered halerne i sous vide/vandbad i 25 minutter ved 49 grader.
    Jomfruhummerhaler
    Tag fisken op og dup den tør. Rul den i porreaske (se opskriften her) og skær den ud i tynde skiver. 
    Jomfruhummerhaler
    Det lykkedes os ikke at få halerne til at hænge sammen, så de gik fra hinanden da de blev skåret ud. Næste gang vil vi bruge kødklister til at få dem til at forblive sammen.
     

    Risotto

    Svits løgene og risene i smør og olie ved middelhøj varme i en tykbundet. Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind. Tilsæt salt og peber.
    Derefter skal fonden hældes på løbende i 20 minutter. Hæld derefter fløden og den revne parmesan hen i gryden og giv det små 5 minutter mere.
    Smag herefter til med salt, peber, citronsaft og eddike.
    Risotto
    Server retten sammen med en frisk salat og med friskkværnet peber og frisk revet parmesan hen over.
    Risotto

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.