ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Reverse Sear Steak

PER ASMUSSEN | 10. september 2018

Kødet, vi bruger i denne opskrift, kommer fra det delikate Sashi AAA kvæg, som er en kvægrace, hvis kød er af virkelig høj kvalitet. 

Reverse Sear er en form for “omvendt tilberedning”. Teknikken går ud på, at du i stedet for at lægge ud med at stege kødet hårdt for derefter at sænke temperaturen og stege det færdigt ved lavere varme, starter din tilberedning ved lav varme for derefter at øge temperaturen og stege kødet færdigt ved hård varme. 

Fordelen ved denne stegemetode er, at du lettere kan styre temperaturen og på denne måde få et stykke kød, der er stegt optimalt. 

Tidligere har vi tilberedt det sous vide, men vi følte ikke, at det lækre kød ved denne tilberedningsmetode kom rigtigt til sin ret. Kødet er nemlig voldsomt marmoreret, og sous vide teknikken får ikke nok smag ud af fedtet. 

Udskæringen til denne opskrift er højreb med ben, som er krogmodnet i 75 dage. 


Reverse Sear Steak

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Sashi AAA højreb skåret i bøffer
  • Krydderier salt og peber
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning
  • Hvidløg to-tre hele fed
  • Rosmarin 3-4 friske kviste

Sådan gør du

  • Tag bøfferne ud af køleskabet 30 minutter før, de skal tilberedes.
    Drys dem let med salt og peber og lad dem trække ved stuetemperatur.
    Reverse Sear Steak
    Tænd ovnen på 120-135 grader (afhængig af, hvor kraftigt din ovn varmer).
    Læg bøfferne i et ildfast fad.
    Stil fadet i ovnen, til kødets kernetemperatur er 48 grader.
    Tag kødet ud af ovnen.
    Opvarm en stegepande med olie - den skal være meget varm.
    Kom en klat smør på panden og steg kødet ved høj varme i 45 sekunder på hver side. Steg kødet, til det har dannet en god stegeskorpe og temperaturen er 55 grader (medium rare). 
    Reverse Sear Steak
    Reverse Sear Steak
    Tag kødet af panden.
    Reverse Sear Steak
    Server straks!
    Reverse Sear Steak
     

Noter

Teknikken er svær at bruge, og den kræver, at du har det rigtige termometer for at lykkes med den.
Vi havde ikke det optimale udstyr, hvilket resulterede i, at det var en sværere proces for os at få til at lykkes. Termometret skal placeres det helt rigtige sted i kødet, da det ellers vil være umuligt at aflæse den korrekte temperatur.  
Ved brug af den rigtige teknik og en smule øvelse, kan du ved Reverse Sear-metoden få ekstremt velsmagende kød, der er perfekt stegt.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.