
Lækker og nem opskrift på en skøn trifli med rabarberkompot, crumble og flødeskum.
Retten er skøn til når man har gæster, da kompotten kan laves i forvejen og crumble passer sig selv når de er kommet på besøg.
Til sidst skal der “bare” piskes en flødeskum og voila – så har du en dejlig dessert der indeholder alt hvad en dessert skal indeholde: sødt, syrligt, sprødt og cremet.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Kødets mester” – en samtalebog med slagtermester Jan Lund.

Ingredienser
Rabarberkompot
- 1 kilogram Rabarber
- 1 stk. Vaniljestang
- 350 gram Sukker
Crumble
- 150 gram Smør
- 150 gram Sukker
- 180 gram Hvedemel
Piskefløde
- 0.5 liter Piskefløde
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Skal laves dagen før. Skær top og bund af rabarberne og skær dem i stykker à 1-2 cm. Flæk vanillestangen på langs og skrab vanillekornene ud. Kom rabarberstykker i en gryde og bland med sukker, vanillestang og vanillekorn. Tilsæt ½ dl vand – blot så rabarberne ikke brænder på. Tænd for gryden og rør rundt med jævne mellemrum, til kompotten har en fin konsistens. Jeg kan godt lide, når der stadig er lidt konsistens tilbage i rabarberne, så jeg tager dem relativt hurtigt fra varmen og hælder kompotten ud i en bradepande eller andet med en stor overflade, så rabarberstykkerne køler hurtigt ned og ikke står og koger videre.
Crumble
- På dagen. Rør alle ingredienserne til crumble sammen i en røreskål, til dejen lige netop er samlet. Rører du for længe, bliver dejen klistret, og så er det svært at bage den sprød. Hæld crumblen ud på bagepapir på en bageplade og bag ved 180° varmluft, til den er gylden. Rør gerne i den et par gange undervejs. Lad den køle helt af.
Flødeskum
- Pisk fløden til en let og blød flødeskum.
Anretning
- Anret rabarberkompot, crumble og flødeskum lagvist i en stor skål eller i portionsskåle.
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link