
Opskrift på rabarbertrifli
Lækker og nem opskrift på en skøn trifli med rabarberkompot, crumble og flødeskum.
Retten er skøn til når man har gæster, da kompotten kan laves i forvejen og crumble passer sig selv når de er kommet på besøg.
Til sidst skal der “bare” piskes en flødeskum og voila – så har du en dejlig dessert der indeholder alt hvad en dessert skal indeholde: sødt, syrligt, sprødt og cremet.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Kødets mester” – en samtalebog med slagtermester Jan Lund.

Rabarbertrifli
Ingredients
Rabarberkompot
- 1 kilogram Rabarber
- 1 stk. Vaniljestang
- 350 gram Sukker
Crumble
- 150 gram Smør
- 150 gram Sukker
- 180 gram Hvedemel
Piskefløde
- 0.5 liter Piskefløde
Instructions
Rabarberkompot (skal laves dagen før)
- Skær top og bund af rabarberne og skær dem i stykker à 1-2 cm.
- Flæk vanillestangen på langs og skrab vanillekornene ud.
- Kom rabarberstykker i en gryde og bland med sukker, vanillestang og vanillekorn.
- Tilsæt ½ dl vand – blot så rabarberne ikke brænder på.
- Tænd for gryden og rør rundt med jævne mellemrum, til kompotten har en fin konsistens.
- Jeg kan godt lide, når der stadig er lidt konsistens tilbage i rabarberne, så jeg tager dem relativt hurtigt fra varmen og hælder kompotten ud i en bradepande eller andet med en stor overflade, så rabarberstykkerne køler hurtigt ned og ikke står og koger videre.
Crumble (på dagen)
- Rør alle ingredienserne til crumble sammen i en røreskål, til dejen lige netop er samlet.
- Rører du for længe, bliver dejen klistret, og så er det svært at bage den sprød.
- Hæld crumblen ud på bagepapir på en bageplade og bag ved 180° varmluft, til den er gylden.
- Rør gerne i den et par gange undervejs.
- Lad den køle helt af.
Flødeskum
- Pisk fløden til en let og blød flødeskum.
Anretning
- Anret rabarberkompot, crumble og flødeskum lagvist i en stor skål eller i portionsskåle.