Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarbertærte

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

9. juli 2018
Vi giver dig en dejlig og velsmagende opskrift på en flot rabarbertærte. Tærten har en god balance med den sprøde mørdejsbund, søde vaniljecreme og syrlige rabarber.

Opskrift på rabarbertærte

Vi giver dig en dejlig og velsmagende opskrift på en flot rabarbertærte. Tærten har en god balance med den sprøde mørdejsbund, søde vaniljecreme og syrlige rabarber.


Antal: 8 Portioner

Rabarbertærte

Vi giver dig en dejlig og velsmagende opskrift på en flot rabarbertærte. Tærten har en god balance med den sprøde mørdejsbund, søde vaniljecreme og syrlige rabarber.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning, Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 timer 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 125 gram Smør Blødt
  • 1 stk. Æg
  • 75 gram Sukker
  • 250 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Salt Fint

Vaniljecreme

  • 2 stk. Æg
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Maizena
  • 2.5 deciliter Sødmælk
  • 2 spsk. Vaniljesukker

Rabarbertop

  • 500 gram Rabarber
  • 1 deciliter Sukker
  • 2 deciliter Vand

Sådan gør du

Mørdej

  • Start med at smuldre smørret ind i melet. Ælt det herefter sammen med salt, sukker og æg. 
  • Sæt den på køl i 60 minutter.
  • Tag din mørdej ud af køleskabet og rul den tynd på et meldrysset bord. Placer den på en tærteform og blindbag den (blindbagning gøres ved at fore tærten med sølvpapir eller bagepapir hvorefter der hældes linser, kikærter eller bønner oven på, så tærten holdes nede og på sin plads). 
  • Vi brugte bagepapir og kikærter til vores blindbagning i den her opskrift. 
  • Bag bunden ved 180 grader i 10 minutter almindelig ovn. 
  • Tag den ud af ovnen, fjern bagepapiret og kikærterne og lad den køle lid af.

Vaniljecreme

  • Rør sukker og vaniljesukker sammen i en tykbundet gryde og pisk herefter og æg ud i massen. 
  • Bland sødmælk og maizena sammen og hæld det ned i æggesnapsen ved konstant piskning.
  • Kagecremen skal tykne en smule og smages evt. til med lidt ekstra vaniljesukker.

Tærte

  • Hæld vaniljecremen i den forbagte tærtebund og bag det i 20 minutter i almindelig ovn ved 180 grader. 
  • Lad det hele køle hele af.

Rabarbertop

  • Rens rabarberstænglerne og skær dem i meget tynde skiver.
  • Vi brugte en kniv og skar et 45 graders snit på cirka 1,5-2 mm stykket.
  • Du kan sagtens bruge et mandolinjern til det.
  • Kog sukker og vand i en gryde indtil sukkeret er opløst. 
  • Lad det simre på lav varme og kom lidt af rabarberstykkerne i ad gangen.
  • Giv dem 30-45 sekunder (afhængig af tykkelsen) og tag dem op og læg dem på et stykke bagepapir/køkkenrulle/viskestykke.
  • Når du har syltet dem alle og tærten her helt afkølet, så kan du lægge dem ovenpå tærten i et mønster efter et eget valg. 
  • Den resterende rabarbersirup kan f.eks. blandes op med danskvand eller vand og give en fantastisk lækker rabarbersaft/sodavand.