
Lækker vegansk opskrift på en rabarbertærte med en dejlig vaniljeiscreme og kryddersirup.
Retten er indbegrebet af vegansk luksus og denne dessert har det hele: Sprød tærtebund, syren fra rabarber, en sød og fløjlsblød vaniljeiscreme og varmen fra kryddersiruppen.

Rabarbertærte med vaniljeiscreme og citrusurter
Ingredienser
Kryddersirup
- 50 gram Sukker
- 50 milliliter Vand
- 25 gram Glukose
- 2 stk. Kardemommekapsel Grøn
- 1 stk. Stjerneanis
Rabarbertærte
- 1-2 ruller Butterdej vegansk butterdej
- 2-300 gram Rabarber Cirka.
- 100 gram Smør Plantesmør
- 100 gram Sukker
Vaniljeiscreme
- 1 deciliter Havredrik
- 1 deciliter Sojafløde
- 50 gram Rørsukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 spsk. Vaniljesukker
- 2 gram Melatin
Pynt
- 1 potte Citronverbena
- 1 potte Citronmelisse
Sådan gør du
Kryddersirup
- Lun alle ingredienser til sirup op, til sukkeret er opløst.
- Sæt pa køl til dagen efter, og sigt krydderierne fra.
Rabarbertærte
- Skær fire stykker butterdej, der passer i fire tærteforme pa 15 × 4 cm.
- Kan du nøjes med en rulle, kan du fryse den anden.
- Fjern bund og top af rabarberne, og skyl.
- Tør dem med et stykke køkkenrulle.
- Skær dem på tværs i 2 mm tynde skiver, og læg dem forsigtigt op i formene, så der ingen huller er.
- Forvarm ovnen pa 180 grader.
- Smelt plantesmør, pensl rabarberstykker, og drys med sukker over det hele.
- Bag dem i 35-45 min., eller til butterdejen er gylden.
- Tag tærterne ud af formene, og køl ned, til de er lune.
Vaniljeiscreme
- Lun havredrik, sojafløde og sukker op.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom i gryden.
- Bring gryden i kog.
- Bland vaniljesukker og melatin, og kom i gryden.
- Rør godt rundt, og kog i 1 min.
- Sæt isen på køl.
- Blend isen med en stavblender, til den er glat, og den er klar til at komme i ismaskinen.
Servering
- Pluk 16 små blade af begge urter, og kom i isvand i 5 min. Dræn, og gem på køl.
- Kør isen på ismaskine, til den er fast.
- Anret tærterne på fire flade tallerkener.
- Læg en kugle is på tærterne, og pynt af med fire blade af begge urter.
- Kom 1 tsk. kryddersirup hen over tærten.
Om forfatteren
Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.