x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rabarbertærte med vaniljeiscreme og citrusurter

FADLSFORLAG | 14. februar 2019

Lækker vegansk opskrift på en rabarbertærte med en dejlig vaniljeiscreme og kryddersirup.

Retten er indbegrebet af vegansk luksus og denne dessert har det hele: Sprød tærtebund, syren fra rabarber, en sød og fløjlsblød vaniljeiscreme og varmen fra kryddersiruppen. 


Rabarbertærte med vaniljeiscreme og citrusurter

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Kryddersirup

  • 50 gram Sukker
  • 50 milliliter Vand
  • 25 gram Glukose
  • 2 stk. Kardemommekapsel Grøn
  • 1 stk. Stjerneanis

Rabarbertærte

  • Butterdej 1-2 ruller vegansk butterdej
  • 250 gram Rabarber Cirka. Det kan sagtens være 200 og 300 gram
  • 100 gram Smør Plantesmør
  • 100 gram Sukker

Vaniljeiscreme

  • 1 deciliter Havredrik
  • 1 deciliter Sojafløde
  • 50 gram Rørsukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • 2 gram Melatin
  • Citronverbena 1 potte. Til pynt
  • Citronmelisse 1 potte. Til pynt

Sådan gør du

Kryddersirup

  • Lun alle ingredienser til sirup op, til sukkeret er opløst.
    Sæt pa køl til dagen efter, og sigt krydderierne fra.
     

Rabarbertærte

  • Skær fire stykker butterdej, der passer i fire tærteforme pa 15 × 4 cm.
    Kan du nøjes med en rulle, kan du fryse den anden.
    Fjern bund og top af rabarberne, og skyl.
    Tør dem med et stykke køkkenrulle.
    Skær dem på tværs i 2 mm tynde skiver, og læg dem forsigtigt op i formene, så der ingen huller er.
    Forvarm ovnen pa 180 grader.
    Smelt plantesmør, pensl rabarberstykker, og drys med sukker over det hele.
    Bag dem i 35-45 min., eller til butterdejen er gylden.
    Tag tærterne ud af formene, og køl ned, til de er lune.
     

Vaniljeiscreme

  • Lun havredrik, sojafløde og sukker op.
    Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom i gryden.
    Bring gryden i kog.
    Bland vaniljesukker og melatin, og kom i gryden.
    Rør godt rundt, og kog i 1 min.
    Sæt isen på køl.
    Blend isen med en stavblender, til den er glat, og den er klar til at komme i ismaskinen.
     

Servering

  • Pluk 16 små blade af begge urter, og kom i isvand i 5 min. Dræn, og gem på køl.
    Kør isen på ismaskine, til den er fast.
    Anret tærterne på fire flade tallerkener.
    Læg en kugle is på tærterne, og pynt af med fire blade af begge urter.
    Kom 1 tsk. kryddersirup hen over tærten.

Om forfatteren




Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.