Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarbersirup

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

19. juni 2018

Opskrift på rabarbersirup

Vi giver dig en opskrift på en dejlig rabarbersirup, der kan bruges til saftevand, drinks, dressing og på yoghurt.


Antal: 5 Deciliter

Rabarbersirup

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 300 gram Rabarber
  • 2.5 deciliter Sukker
  • 5 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Rengør rabarbernestænglerne og snit dem til mindre stykker. De skal være på cirka 2-3 centimeter i længden.
    Kom vand og sukker i en kasserolle og bring vandet til lige under kogepunktet, så sukkeret opløses.
    Når sukkeret er opløst, kommes de snittede rabarberstængler op i kasserollen og lad det simre i 20-30 minutter.
    Rabarbersirup
    Når rabarberne har kogt og er møre, sigtes rabarberne fra og rabarbersiruppen kommes på en flaske og sættes på køl.
    Når siruppen er kølet af er den klar til brug.
    Brug siruppen til en lækker og frisk sommerdrik både med og uden alkohol.
    Se f.eks. den her rabarbersaft.

Noter

Hvis sommervejret herhjemme ikke spiller som du ønsker, så er det altid værd at kigge efter en afbudsrejser afbudsrejser all inclusive.