Opskrift på rabarberkompot
En dejlig opskrift på en rabarberkompot lavet med kun tre ingredienser: rabarber, honning og citronskal – så bliver det ikke meget lettere.
Vi har denne opskrift fra bogen: “Fabelagtige fristelser“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:
“Jeg er tosset med rabarber, og når de smukke, pink stængler er i sæson, hamstrer jeg så mange, jeg kan. En af mine yndlingsmåder at tilberede dem på (udover at lave crumblesnitterne) er at lave rabarberkompot, som jeg bruger oven på morgenmadsskåle eller på brød. Kompotten tilbereder jeg i ovnen i stedet for i en gryde, hvilket er langt nemmere og hurtigere”.

Rabarberkompot
Ingredienser
- 200 gram Rabarber Renset vægt
- Citronskal Skallen fra hel citron
- Honning 2-3 spsk.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader. Skær rabarberne i skrå skiver, og vend dem i revet citronskal og 2 spsk. honning på en beklædt bageplade. Bag rabarberne i 10 minutter, indtil de er møre, og lad dem derefter køle af. Kom rabarberne i en skål, og brug en gaffel til at mose dem en smule, til du opnår den ønskede konsistens. Smag til med honning, hvis du synes, din kompot er for sur.