
Opskrift på rabarber upside down kage
Idéen med upside down kager kommer fra den klassiske franske æblekage, Tarte Tatin, fra 1880’erne.
Upside down kager er ikke for nybegyndere, men de er virkelig lækre, når først man har nogenlunde styr på dem.
Det tricky ved denne type kage er jo, at du reelt set ikke ved, om kagen er lykkes, før det er “for sent”. Det er først, når den tages ud af ovnen og vendes ud af formen, at du ser, om den har fået for meget eller for lidt.
Du skal ikke lade sig afskrække af det, for det er altså en virkelig lækker kage. Helt perfekt til kaffehygge.

Rabarber upside down kage
Ingredienser
Topping
- 50 gram Smør
- 3 spsk. Brun farin
- 2 stk. Rabarber
Dej
- 125 gram Smør blødt
- 125 gram Sukker
- 2 stk. Æg
- 1 stk. Citron øko
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 3.33 deciliter Hvedemel
Sådan gør du
Topping
- Smelt smørret til toppingen.
- Beklæd indersiden af en springform med bagepapir.
- Hæld det smeltede smør i springformen og drys den brune farin ovenpå.
- Skyl rabarberne og skær dem ud i tynde skiver, evt. lidt skrå.
- Placér rabarberne ovenpå farinen i springformen.
Dej
- Rør det bløde smør og sukkeret sammen i en skål.
- Slå ét æg i ad gangen under omrøring.
- Riv lidt citronskal og pres citronen for 2 spiseskeer saft.
- Tilsæt citronsaft, citronskal og vaniljesukker til blandingen af smør og sukker og sørg for at det hele bliver rørt rigtig godt sammen.
- Hæld dejen over i rabarberne i springformen.
- Sæt kagen i en 175 grader forvarmet ovn (almindelig ovn) og lad den bage i cirka tre kvarter. Bagetiden afhænger jo af din ovn, så den kan godt svinge med cirka 5 minutter i begge ender.
- Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et kagefad.