Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarber upside down kage

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

29. juli 2020
Saftig og lækker upside down kage med rabarber. En skøn klassiker, som du vil elske, hvis du er vild med rabarber! Prøv den næste gang du får gæster.

Opskrift på rabarber upside down kage

Idéen med upside down kager kommer fra den klassiske franske æblekage, Tarte Tatin, fra 1880’erne.

Upside down kager er ikke for nybegyndere, men de er virkelig lækre, når først man har nogenlunde styr på dem.

Det tricky ved denne type kage er jo, at du reelt set ikke ved, om kagen er lykkes, før det er “for sent”. Det er først, når den tages ud af ovnen og vendes ud af formen, at du ser, om den har fået for meget eller for lidt.

Rabarber upside down kage

Du skal ikke lade sig afskrække af det, for det er altså en virkelig lækker kage. Helt perfekt til kaffehygge.

Rabarber upside down kage


Servings: 6 personer

Rabarber upside down kage

Saftig og lækker upside down kage med rabarber. En skøn klassiker, som du vil elske, hvis du er vild med rabarber! Prøv den næste gang du får gæster.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Topping

  • 50 gram Smør
  • 3 spsk. Brun farin
  • 2 stk. Rabarber

Dej

  • 125 gram Smør blødt
  • 125 gram Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 1 stk. Citron øko
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3.33 deciliter Hvedemel

Sådan gør du

Topping

  • Smelt smørret til toppingen.
  • Beklæd indersiden af en springform med bagepapir.
  • Hæld det smeltede smør i springformen og drys den brune farin ovenpå.
  • Skyl rabarberne og skær dem ud i tynde skiver, evt. lidt skrå.
  • Placér rabarberne ovenpå farinen i springformen.

Dej

  • Rør det bløde smør og sukkeret sammen i en skål.
  • Slå ét æg i ad gangen under omrøring.
  • Riv lidt citronskal og pres citronen for 2 spiseskeer saft.
  • Tilsæt citronsaft, citronskal og vaniljesukker til blandingen af smør og sukker og sørg for at det hele bliver rørt rigtig godt sammen.
  • Hæld dejen over i rabarberne i springformen.
  • Sæt kagen i en 175 grader forvarmet ovn (almindelig ovn) og lad den bage i cirka tre kvarter. Bagetiden afhænger jo af din ovn, så den kan godt svinge med cirka 5 minutter i begge ender.
  • Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et kagefad.