Opskrift på rabarber sirup
For mig er rabarber bare indbegrebet af dansk sommer! Og uh så mange muligheder der er, når det kommer til rabarber.
Rabarbersirup er en ting, som jeg er rigtig glad for at lave, og det geniale er, at man faktisk slår to fluer med ét smæk! Når man har siet siruppen, kan den overskydende rabarberkompot smøres på brød eller bruges som smagsgiver i kager – det smager fantastisk! Mine børn kan spise det som det er, hehe, de er helt vilde med det! Du kan også bruge det til en rabarberroulade.
Brug rabarbersiruppen til panna cotta, ovenpå chiagrød, eller måske til pandekager?
Rabarber sirup
Ingredienser
- 500 gram Rabarber
- 300 gram Rørsukker
- 1 Vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
- 2 deciliter Vand
Sådan gør du
- Rens og skyl rabarberne og skær dem i tern.
- Hæld alle ingredienser i en gryde og lad det simre under låg i 30 minutter.
- Si herefter væden fra og hæld det på en skoldet flaske. Kompotten kan du komme på et skoldet glas og gemme til morgenbrødet eller til at putte i kager.