ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarber sirup

ANNE METTE AUTZEN | 12. juni 2020

For mig er rabarber bare indbegrebet af dansk sommer! Og uh så mange muligheder der er, når det kommer til rabarber.

Rabarbersirup er en ting, som jeg er rigtig glad for at lave, og det geniale er, at man faktisk slår to fluer med ét smæk! Når man har siet siruppen, kan den overskydende rabarberkompot smøres på brød eller bruges som smagsgiver i kager – det smager fantastisk! Mine børn kan spise det som det er, hehe, de er helt vilde med det! Du kan også bruge det til en rabarberroulade.

Brug rabarbersiruppen til panna cotta, ovenpå chiagrød, eller måske til pandekager?

Rabarber sirup


Rabarber sirup

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Rabarber
  • 300 gram Rørsukker
  • 1 Vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
  • 2 deciliter Vand

Sådan gør du

    1. Rens og skyl rabarberne og skær dem i tern.
    2. Hæld alle ingredienser i en gryde og lad det simre under låg i 30 minutter.
    3. Si herefter væden fra og hæld det på en skoldet flaske. Kompotten kan du komme på et skoldet glas og gemme til morgenbrødet eller til at putte i kager.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!