x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pot De Creme Sous Vide

SEBASTIAN JESPERSEN | 27. november 2020
Lavet af marabou chokolade

Lækker og cremet kold chokolade dessert lavet på Marabou tilberedt Sous Vide.

Super nem at lave.

Der skal bruges to glas med låg på 250-300 ml til denne opskrift.


Pot De Creme Sous Vide

Lavet af marabou chokolade
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Sebastian Jespersen

Ingredienser

  • 180 gram Mørk Marabou Chokolade
  • 4.5 deciliter Fløde
  • 7 Æggeblommer
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 package KitKat
  • 1 package Smarties

Sådan gør du

  • Tænd din Sous Vide på 73 grader.
    Ta’ 7 æggeblommer i en skål sammen med sukkeren og pisk det godt sammen.
    Sæt en stor gryde over på medium varme. Tilsæt fløden. Herefter Marabou. Rør godt rundt i massen, indtil chokoladen er helt blandet sammen med fløden.
    Herefter tilsættes massen med sukker og æggeblommer, og de to masser røres grundigt sammen.
    Brug evt. en håndmixer eller en stavblender. Det er VIGTIGT! at massen er helt ensartet og sammenblandet.
    Herefter filtreres massen ned i en skål igennnem en si/sigte, så eventuelle rester fra æggeblommerne bliver filtreret fra.
    Så skal massen bare hældes på glas, låg på, og herefter i Sous Vide halvanden time. Hvis glassene ikke slutter tæt, kan man eventuelt bruge en elastik omkring låget.
    73 grade celius varmt vand er ret varmt - pas på, at du ikke brænder dig - brug evt. en grill tang til at sætte glassene ned i vandbadet.
    Efter halvanden time i vandet skal glassene op og nedkøles, når de er kølet af skal de i køleskab i 6-24 timer inden servering - jo længere, jo bedre konsistens. Bemærk at det er normalt de er relativt flydende, når de stadig er varme - konsistensen sætter sig når de bliver nedkølet.
    Efter nedkølingen er de klar til servering - pynt evt. med Smarties og KitKat - men kun fantasien sætter grænser mht. pynt.
    God fornøjelse og velbekomme.

Om forfatteren


Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide

Følg mig på Instagram her