ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pommes Fondant

PER ASMUSSEN | 3. august 2022
En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød.

En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød.

Min udgave er sprød udenpå og “blød” indeni – akkurat ligesom store fede og lækre pommes frites.

Med tiden er jeg blevet i tvivl om, hvad den rigtige metode til tilberedningen er, men jeg lover, at den her udgave ikke går ned på smagen.

Når jeg laver Pommes Fondant, står den typisk på kartoffelmos et par dage senere. Når jeg laver Pommes Fondant, hvor man skal skære sine bagekartofler ud til firkanter, er der nemlig masser af “spild”.

Da jeg hader madspild, koger jeg altid kartoffelmos eller kartoffelsellerimos på de overskydende rester/kanter.


Antal: 4 personer

Pommes Fondant

En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Bagekartoffel Gerne store og ensartede i størrelsen
  • 20 gram Smør
  • 1 kvist Rosmarin frisk
  • 1 kvist Frisk timian
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 0.5 liter fond Gerne oksefond

Sådan gør du

  • Skær de store bagekartofler i firkanter og og hvis der evt. stadig er lidt skræl på dem, så skær det af.
  • Lad dem evt. udvande i 30 minutter og tør dem godt af inden de skal på panden.
  • Krydr dem med salt og peber.
  • Kom smør på panden og skru op for høj varme.
  • Når smørret bruser kommes kartoflerne på panden sammen med krydderurterne.
  • Giv dem stegeskorpe på alle sider og hæld fonden på panden. 
  • Skru ned for blusset og kom et låg på. Du kan også sætte dem i ovnen ved 150 grader varmluft.
  • Lad dem simre i 30 minutter og de er klar til servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.