
Opskrift på pommes fondant
En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød.
Min udgave er sprød udenpå og “blød” indeni – akkurat ligesom store fede og lækre pommes frites.
Med tiden er jeg blevet i tvivl om, hvad den rigtige metode til tilberedningen er, men jeg lover, at den her udgave ikke går ned på smagen.
Når jeg laver Pommes Fondant, står den typisk på kartoffelmos et par dage senere. Når jeg laver Pommes Fondant, hvor man skal skære sine bagekartofler ud til firkanter, er der nemlig masser af “spild”.
Da jeg hader madspild, koger jeg altid kartoffelmos eller kartoffelsellerimos på de overskydende rester/kanter.

Pommes Fondant
Ingredients
- 4 stk. Bagekartoffel Gerne store og ensartede i størrelsen
- 20 gram Smør
- 1 kvist Rosmarin frisk
- 1 kvist Frisk timian
- Salt
- Peber Fra kværn
- 0.5 liter fond Gerne oksefond
Instructions
- Skær de store bagekartofler i firkanter og og hvis der evt. stadig er lidt skræl på dem, så skær det af.
- Lad dem evt. udvande i 30 minutter og tør dem godt af inden de skal på panden.
- Krydr dem med salt og peber.
- Kom smør på panden og skru op for høj varme.
- Når smørret bruser kommes kartoflerne på panden sammen med krydderurterne.
- Giv dem stegeskorpe på alle sider og hæld fonden på panden.
- Skru ned for blusset og kom et låg på. Du kan også sætte dem i ovnen ved 150 grader varmluft.
- Lad dem simre i 30 minutter og de er klar til servering.