x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pommes Fondant

PER ASMUSSEN | 26. december 2018

En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød.


Pommes Fondant

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Bagekartoffel Gerne store
  • 20 gram Smør
  • Rosmarin Frisk. Efter smag
  • Frisk timian Efter smag
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 0.5 liter fond Gerne oksefond

Sådan gør du

  • Skær de store bagekartofler i firkanter og og hvis der evt. stadig er lidt skræl på dem, så skær det af.
    Lad dem evt. udvande i 30 minutter og tør dem godt af inden de skal på panden.
    Krydr dem med salt og peber.
    Kom smør på panden og skru op for høj varme.
    Når smørret bruser kommes kartoflerne på panden sammen med krydderurterne.
    Giv dem stegeskorpe på alle sider og hæld fonden på panden. 
    Skru ned for blusset og kom et låg på.
    Lad dem simre i 45 minutter og de er klar til servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.