x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Polenta Fritter med parmesan

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 30. august 2018

Lækre og sprøde fritter af polentagrød er et nemt og sundt alternativ til kartoffelfritter. 

Spis fritterne med en cremet dip eller blot en god mayonnaise. 


Polenta Fritter med parmesan

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1.25 liter Vand
  • 250 gram Majsgryn
  • 0.5 tsk. Salt
  • 50 gram Parmesan friskrevet
  • Krydderier salt og peber
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Rosmarin tørret

Sådan gør du

  • Start med at lave majsgrøden - det er den, der senere bliver til de lækre og sprøde fritter.
    Hæld vandet i en gryde og bring det i kog.
    Tilsæt majsgryn og salt til det kogende vand.
    Kog grøden under omrøring i cirka 10 minutter, til konsistensen er cremet. 
    Tag gryden af varmen og tilsæt 25 gram friskrevet parmesanost til majsgrøden. Smag den til med salt og peber.
    Hæld grøden i et fad smurt med olie og lad den stivne i køleskabet i minimum to timer (eller natten over). 
    Skær den stivnede polenta ud i aflange fritter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
    Pensl fritterne med olivenolie og krydr dem med salt, peber og rosmarin. Drys også de sidste 25 gram parmesan over dem. 
    Bag polentafritterne i ovnen i cirka 35 minutter ved 210 grader varmluft. Tag dem ud, når de er gyldne og sprøde. 
    Server straks!  
    Polenta Fritter med parmesan

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.