Lækre og sprøde fritter af polentagrød er et nemt og sundt alternativ til kartoffelfritter.
Spis fritterne med en cremet dip eller blot en god mayonnaise.

Ingredienser
- 1.25 liter Vand
- 250 gram Majsgryn
- 0.5 tsk. Salt
- 50 gram Parmesan friskrevet
- Krydderier salt og peber
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Rosmarin tørret
Sådan gør du
- Start med at lave majsgrøden - det er den, der senere bliver til de lækre og sprøde fritter. Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Tilsæt majsgryn og salt til det kogende vand. Kog grøden under omrøring i cirka 10 minutter, til konsistensen er cremet. Tag gryden af varmen og tilsæt 25 gram friskrevet parmesanost til majsgrøden. Smag den til med salt og peber. Hæld grøden i et fad smurt med olie og lad den stivne i køleskabet i minimum to timer (eller natten over). Skær den stivnede polenta ud i aflange fritter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl fritterne med olivenolie og krydr dem med salt, peber og rosmarin. Drys også de sidste 25 gram parmesan over dem. Bag polentafritterne i ovnen i cirka 35 minutter ved 210 grader varmluft. Tag dem ud, når de er gyldne og sprøde. Server straks!
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.